Kveldens programleder, Viggo Sandvik, åpna kvelden med å hylle årets prisvinner som noe som er uunnværlig for folk flest. Han sa det så treffende, humoristisk:

- 17. mai uten musikk, er som flaggermus uten flagg.

- Sprer glede

For det var totalt fem musikkorps i kommunen som sto i fokus på Nord-Fron kommune sin kulturkveld. Kvam skulemusikk, Kvam musikkforrening, Skåbu musikkorps, Vinstra skulekorps og Vinstra musikklag mottok alle fem kulturprisen for 2015.

Ordfører Rune Støstad hadde det ærefulle oppdraget med å overrekke prisen, som for anledningen var oppjustert frå 25 000 kroner, slik at alle fem fikk pengesjekk på 10 000 kroner hver.

- Korpsa gjør en stor innsats i nærmiljøet. Vi er vant til å se de 17. mai, men korpsa i Nord-Fron gjør så mye mer: De har egne arrangement og de deltar på andre arrangement. De sprer glede, samler store og små og de skaper musikk i fellesskap. Korpsa er positive bidragsytere i samfunnet, sa Støstad i tala til prisvinnerne.

Variert program

Kunstnerisk produsent Vegard Moshagen hadde sydd sammen et variert og spennende program for kvelden. På scenen fikk publikum servert alt fra rap med Haider Hamid, til dans fra danseelever fra Vinstra vidaregåande skule og folkemusikk og sang av Tonepris-vinner Mari Midtli med Mads Erik Odde på trekkspill.

Gruppa Muffins høsta stor applaus fra salen, mens husbandet Fossajazz satte et flott punktum for kvelden med "Fly me to the moon".

Les mer om kulturkvelden i neste ukes papiravis.

Klikk deg inn på egen bildegalleri:

Alle aktører som bidrog på kulturkvelden samla i avslutningsnummeret. Foto: Tone Sidsel Sanden