Nærmere 160 kjøretøy var stilt ut. Deriblant to traktorer, en del motorsykler og et par lastebiler.  Og det var nostalgi å beskue over alt.

Gammel nostalgi

Her var alt i fra gamle Tempo-motorsykler til strøkne Harley Davidson som blinka i krom, til pensellakkerte 40-modeller og trimma råskinn med flammedekor.

Det flotte være var innbydende både til grill og is, og Terje Iversen band fikk attpåtil dansefoten i gang utpå senterplassen.

– Artig å se at flere hundre møter opp på et slikt arrangement. For oss som et lokalt kjøpesenter, er samarbeid med lokale klubber viktig for å skape litt ekstra liv og røre, sier senterleder Vigdis Holmestad til Dølen.

Vinner fra Kvam

Bjarne Weikle fra Kvam var ikke til stede, men det var bilen – en signalgrønn Jeep  FC 150 A – som ble kåret til vinner i klassens lastebil Pick up. Kjøpt som vrak og restaurert på Kvam.

– Han ringte tvert etter premieutdelingen og fikk den glade nyhet, forteller konferansier under arrangementet, Willy Heimstad, som delte ut flerfoldige premier i mange forskjellige klasser under arrangementet. At en del bileiere ble litt ekstra gira etter arrangementet, bærer hjulsporene i Lomoens rundkjøring preg av.

Les mer i papirutgaven av Dølen på torsdag.

Haugevis av biler og massevis med folk under årets ”døl og dur” ved Peer Gynt kjøpesenter. Foto: Tor Larsen