En av prisene som ble overrakt på innlandskonferansen var Årets unge INNspirator 2021. Dette var første gangen en slik pris ble delt ut.

Det var Birgitte Bay og Silje Lyngved Owrenn som mottok prisen, for sitt arbeid i Young Professionals i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

- Dette er en pris om vi deler med de snart 700 medlemmene i nettverket, sa Silje Lyngved Owrenn, da de to tok i mot prisen tirsdag kveld.

Owrenn, som til daglig jobber i Lillehammer-regionen Vekst og medvinner Birgitte Bay, leder av Midt-Gudbrandsdal næringsforening, snakket varmt om å tørre å satse på unge.

- Det har kanskje aldri vært viktigere å sette unge på agendaen, sa Bay og henviste til befolkningsstatistikken i Innlandet som viser overvekt av eldre.

Nettverk av unge

Det er Bay og Owrenn som har stiftet og driver nettverket Young Professionals i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Målet er å få unge til å bli på bygda eller flytte tilbake. På et drøyt år har de fått med seg over 600 unge mellom 20 og 40 år inn i nettverket.

Der har de etablert arbeidsgrupper som blant annet jobber med rekruttering i næringslivet og inkludering slik at innflyttere lettere får et nettverk.

Prisen består av et kunstverk og 75 000 kroner.