Christian Aali fra Ringebu er ansatt som journalist i Dølen. Han arbeider i dag som lærer ved Ringebu ungdomsskole, der han har jobba de ti siste årene.

Han har til sammen 18 års erfaring i læreryrket. Nå går han over i mediebransjen.

– Jeg ser fram til å jobbe i Dølen. Det er ei avis jeg føler jeg kjenner godt og som jeg tror mange i Midtdalen har et nært og godt forhold til, sier Aali, som er klar over at mye nytt og annerledes venter i en ny bransje.

– Likevel føler jeg at jeg har erfaring og egenskaper som kan komme til nytte, sier 41-åringen.

Formidle gode historier

I tillegg til erfaring fra ungdomsskolen i Ringebu, har også Aali jobba på Kvam skole, på Vestfossen ungdomsskole i Øvre Eiker kommune og ved Rustad skole i Oslo, blant annet. Aali har videreutdanning i norsk og i samfunnsfag.

Sammen med kone og to barn er han bosatt i Ringebu, der han på fritida er spesielt opptatt av sport, fiske og friluftsliv.

Mesteparten av oppveksten har han hatt i Ringebu, og derfor kjenner han godt området han nå skal jobbe som journalist i.

– Jeg gleder meg til å skrive saker om emner og nyheter som opptar midtdølene. Jeg ser også fram til å formidle de gode historiene folka her sitter på, sier Aali, og legger til:

– Så er det spennende å møte nye kolleger. Jeg har møtt de fleste før, og har et veldig godt inntrykk.

Blir en god journalist

– Vi gleder oss til å få Christian inn i redaksjonen, sier redaktør og daglig leder i Dølen, Tone Sidsel Sanden.

– Christian er samfunnsengasjert, kunnskapsrik, og en person som vil føre med seg mye god kompetanse inn i lokalavisa. Han er god i møte med mennesker og har i tillegg et stort kontaktnett, noe som er viktig i denne jobben. Egenskapene hans og erfaringa han har veier opp for at han ikke har medieutdanning. Han kommer til å bli en meget god journalist, slår Sanden fast.

Aali starter i Dølen ved årsskiftet.