Gudbrandsdal Energi la ut følgende melding på Facebook-siden sin tirsdag formiddag:

"Det begynner å ligne sommer i Gudbrandsdalen, men det ligger faretruende mye snø igjen i fjellet til å være så langt ut i juni. Samtidig er det kaldt i høyden, så snøsmeltingen lar vente på seg. Faren for flom øker jo lenger det kalde været holder stand. Til sammenligning kom storflommen i 1995 (Vesleofsen) 2. juni, og storflommen i 1789 (Storofsen) 21. juli. Vi krysser fingrene for at det går bra i år!"

– Huff, da, er beredskapsansvarlig i Nord-Fron kommune, Anita Watterud Heggestuens kommentar da hun får høre GEs skremselspropaganda.

Forsiktig med fryktspredning

Hun forteller at de hittil i år ikke har fått mange henvendelser om mulig flom fra bekymrede innbyggere, og at kommunen er forsiktige med å bidra til økt frykt.

– Vi vet at NVE har hevet beredskapsnivået til gult nivå, men det har vi ikke gått ut med på grunn av at det er likt fra år til år. Vi har heller ikke fått noe varsel som tyder på at det er storflom i vente, sier Watterud Heggestuen til Dølen.

Hun er heller opptatt av å fokusere på at Nord-Fron nå er bedre rustet til å takle flom enn de var i 2013.

– Det er gjort tiltak i Kvam, med bunnlastsperre i Åa, og sjøl om disse tiltakene ikke er helt ferdig, vil flomvernet fungere bedre enn i 2013 ved en eventuell flom, beroliger hun.

Administrerende direktør i Gudbrandsdal Energi, Bjarne Slapgard, sier GE ikke skremmer noen.

– Vi formidler fakta og dersom du leser de analysene som fagfolk nå går ut med er flomfaren svært reell dersom varmen kommer skikkelig. Med erfaringene vi har fra -11 og -13 så mener vi det er klokt å kommunisere at det kan være flomfare i år også, sier Slapgard til Dølen.