Publikum ble rimelig overrasket da Dronninga Sonja dukket opp som tilskuer på første benk i Sikkilsdalen. Sonja bukket, og fjellfolket applauderte.

Spelet "Fjellfolket"

Anledningen var som sagt Sikkilsdalsseter sitt 150-årsjubileum som har vært markert på flere måter gjennom året. Denne helga var markeringen et utendørsspel med navnet "Fjellfolk". Som navnet tilsier, omhandler spelet kontakten fjellfolk i mellom, og da med Jo Gjende som den gjennomgående figur. Rundt 150 tilskuere var på plass sammen med Dronning Sonja under lørdagens forestilling, mens det på søndagen var 70 tilskuere. Begge dager ble spelet gjennomført i flott høstsol.

Takker Kongehuset

Setervert Tor Varpestuen hadde sendt invitasjon til Kongehuset, og Sonja sa ja til å delta på spelet med en gang.

- Det var veldig flott at Dronning Sonja kunne komme som representant for Kongehuset som er en viktig del av historien til Sikkilsdalen. Hun ble rørt av det som ble framført på scenen av Heidal Amatørteaterlag. Dronningen fortalte etterpå at hun gjennom det som ble fortalt, fikk ny kunnskap om historikken til folka som hører Sikkilsdalen til, sier Varpestuen som ellers kan fortelle om et toppår for Sikkilssdalseter som turiststed.

- Vi får i år som i fjor ny rekord med antall besøkende. Det har vært en knallsommer på alle måter og et fantastisk flott jubileumsår. Om halvannen uke stenger vi for sesongen, forteller vert ved Sikkilsdalsseter, Tor Varpestuen.

Rundt 150 tilskuere var på spelet Fjellfolk ved Sikkilsdalsseter.
Tidligere vertinne ved setra, Tordis Sande, satt ved siden av Dronning Sonja og fikk sin hyllest i forbindelse med 150-årsjubileet.