Det opplyser Peer Gynt AS i ei pressemelding onsdag kveld.

Med andre ord vil det si, at 2018 blir siste året vi får se regissør Sigrid Strøm Reibo sin jubileumsforestilling fra i fjor.

- I år blir det siste gang Sigrid og hennes team er sammen med oss på Gålå - for denne gang, skriver administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien i pressemeldinga.

Strøm Reibo gjorde med forestillinga i 2017, store endringer, i forhold til den tradisjonelle Peer Gynt ved Gålåvatnet.

– Jeg mener det er viktig at kunsten skal si noe om vår tid. Og slik er det med de store klassikerne, som «Peer Gynt», de berører oss. Det menneskelige er alltid aktuelt, sa Strøm Reibo til Dølen i juli i fjor.

Godt salg

Det blir også siste gang Nils Ole Oftebro og sønnen Jakob står på scenen på Gålå.

- Våre gjester er blitt vant med at vi gjør raskere skift av forestilling, og vi har derfor besluttet å teste varighet på to år. Suksessforestillinga får dermed sin avslutning i 2018, melder Lien.

- Hva er grunnen til at dere velger en toårs intervall?

- Vi ser at våre gjester nå har tatt innover seg raskere endringer. Basert på at markedet endrer seg, vil vi nå prøve to års intervall, sier Lien til Dølen.

Men alt håp vil ikke være ute for å få et gjensyn med forestillinga.

- I tråd med vår strategi, pakker vi ned alle kostymer, scenografi, musikk og tankegods - slik at vi en gang i fremtiden har mulighet til å sette opp igjen forestillinga, forteller Lien.

Også Iren Reppen, som har vært kunstnerisk leder for Peer Gynt-stemnet i snart fem år, har valgt å la 2018 bli det siste året hun har ansvaret.

Salget av billetter til årets Peer Gynt ved Gålåvatnet går forøvrig bra.

- Vi har allerede 83 prosent belegg. Vi legger ut ekstraforestilling den 6. august. Billettene legges ut for salg i det åpne markedet kl. 09.00 fredag morgen, opplyser Lien.

Ny regissør for 2019 er forøvrig allerede kontraktert, og vedkommende vil lanseres på slutten av stemnet i sommer.

Sigrid Srøm Reibo gjorde store endringer i forhold til den tradisjonelle Peer Gynt-forestillinga. Og høsta strålende kritikker. Foto: Tone Sidsel Sanden/Arkiv
Jacob Oftebro imponerte i fjor, i rollen som ung Peer. Foto: Tone Sidsel Sanden/Arkiv
Nils Ole Oftebro gjorde en sterk figur i rollen som Peer Gynt. Foto: Tone Sidsel Sanden/Arkiv