Det opplyser banken i ei pressemelding mandag.

I 2021 fikk Sparebanken 1 Gudbrandsdal et resultat etter skatt på 126,7 millioner kroner. Overskuddet er det nest beste som er oppnådd i bankens historie.

– Jeg er veldig tilfreds med resultatet. Det beskriver en offensiv bank med dyktige medarbeidere, som kaprer markedsandeler, sier administrerende banksjef Per Ivar Kleiven.

Han legger til at banken har store vekstambisjoner, og at dette kommer innbyggerne til gode.

– Også i år blir det satt av flere millioner kroner til lag, foreninger og frivillige organisasjoner, sier han.

Satser på hyttefolk

I tillegg til vekst i overskudd, fikk banken 2000 nye kunder i løpet av 2021, og oppnådde utlånsvekst på 11, 1 prosent. Det var også en betydelig innskuddsvekst blant husholdninger og næringsliv.

– Vi er en konkurransedyktig bank som biter fra oss i en tøff lokal konkurransesituasjon, men vi er også attraktive for kunder utenfor vårt kjerneområde. Særlig kunder med fritidsbolig i vår region. Dette er et satsingsområde for oss, uttaler Kleiven i pressemeldinga.

Overfører til gavefond

At pandemien også i 2021 satte sitt preg på enkelte deler av lokalt næringsliv og husholdninger, har ikke ført til tap for banken. Tapet var mindre enn i 2020.

Ved årsskiftet var bankens forretningskapital på 14,3 milliarder kroner. Banken sitt styre har også anbefalt overfor generalforsamlingen å overføre 7,5 millioner kroner til gavefond til allmennytte formål, opplyser de i pressemeldinga mandag.