«Sør i landet kommer sommeren straks, og i helga kan det bli 25 grader maks», melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Vakthavende meteorolog Haldis Berge forteller at det på Hynnekleiv i Agder faktisk ble målt hele 22,1 varmegrader fredag.

– Som sagt så er det allerede varmt, spesielt i Agder. Det er et par stasjoner i Vestfold og Telemark som også har over 20 grader i dag - og en stasjon i Troms og Finnmark. Så det er jo gode temperaturer allerede i dag i deler av Norge, sier hun til NRK Innlandet.

Men lørdag brer varmen seg over enda større deler av Østlandet, og mange vil oppleve en veldig god sommerdag.

– Vi kan få opp imot 25 grader på Sørlandet og sørlige deler av Østlandet. Så ligger det mer på 15-17 på Vestlandet. Man kan få 20 grader noen plasser i Rogaland kanskje. Og søndag får du omtrent samme temperaturer. Mandag kan du komme opp i nærmere 20 grader på hele Vestlandet sør for Stad, sier hun.

Men ikke alle steder blir det like bra. Jo lenger nord i landet, jo dårligere blir nemlig været, ifølge Berge.

Fra Møre og Romsdal og nordover blir det vått med regn eller regnbyger. Nedbøren som er nord for Stad kommer trolig også inn i Sogn og Fjordane. I Hordaland kan det bli perioder med regn natt til søndag også, opplyser meteorologen.

Nord for stad er det fra i morgen sørvestlig kuling. Det øker på til stiv kuling både på Nordvestlandet, Midt-Norge og Nordland.

– Det blir skyet og perioder med regn. Så det er jo ikke finvær. For Møre og Romsdal sin del så vil det lette litt utover søndagen. Mens det fortsetter med nedbør i Trøndelag og nordover.

Det at det blir varmt og godt i sør betyr ikke nødvendigvis at det er sol alle steder.

– Det skyer til på Østlandet utover ettermiddagen lørdag og på Vestlandet er det litt varierende vil jeg si, sier Berge til NRK Innlandet.

Varmen i sør vil holde seg i hvert fall til tirsdag, men så er det mer usikkert fra onsdag, ifølge meteorologen.