Det var Zaur Rafibeyli som fikk ideen. Han har vært på Wadahl siden 26. november, og ville bidra med noe spesielt til barna ved hotellet.

– Ledelsen her ved hotellet ville arrangere julefeiring for barna. Jeg ble kontaktet av Dmytro Kovalenko, som hadde erfaring med forskjellige opplegg for flyktninger fra før, forteller Zaur til Dølen.

Han tenkte at et vanlig juleopplegg ville bli kjedelig.

– Jeg har erfaring med bygging av droner, og er vant til å tenke kreativt. Jeg fikk en idé om å lage en unik og morsom julefilm spesielt for barna, spilt inn her på Wadahl.

Mye av innspillingen foregikk i snøen ved hotellet. Foto: Ole Magnus Røen
Den enarmede julenissen kom til hotellet på ski. Foto: Ole Magnus Røen

Filmet med iPhone

Zaur fikk med seg 19 år gamle Bohdan, som hadde laget noen kortfilmer før med sin iPhone 8.

– Bohdan er veldig flink, og han la inn lyd og noen effekter som gjorde filmen enda mer spennende, sier Zaur, som liker å kalle seg regissør.

Manuskriptet gikk ut på at nissen skulle filmes i forskjellige morsomme situasjoner, for det meste i snøen rundt hotellet.

– Slutten på filmen er at han går inn på Wadahl med gavesekken. Og plutselig står han i lekerommet der barna ser på filmen. Fra film til virkelighet, med andre ord. Det ble en stor suksess, forteller en ivrig Zaur.

Her er fem som var med og skapte et lite filmeventyr på Wadahl.Zaur, Olga, Ksenia, Bohdan og Dmitry. Foto: Ole Magnus Røen

Brukte fem dager

Ingen av de involverte hadde vært med på noe lignende før. Fem skuespillere ble valgt ut, pluss en ansatt ved hotellet. Julenissen sjøl ble spilt av Dmitry, og det var nok første gang barna hadde sett en nisse med én arm.

Innspillingen ble gjort på fem dager, og de redigerte filmen fortløpende for hver dag. Og det hele foregikk med stor innlevelse og mye humor, forteller Zaur. Det var mange latteranfall under innspillingen.

Han oppsummerer det hele med at dette ga mersmak, og gjengen går med planer om at det kan bli en film til senere.

– Alle er så positive, og alle har lyst til å lage en film til, sier en fornøyd Zaur Rafibeyli til slutt.