På denne dagen vil folk over hele landet markere sin solidaritet med Ukraina. I Innlandet er det planlagt hele 10 arrangementer på Lillehammer, Nord-Aurdal, Sør-Odal, Ringsaker, Trysil, Våler, Skjåk, Øystre Slidre, Gjøvik og Kongsvinger.

Over hele landet vil det være nesten 100 ulike markeringer.

– Over hele Norge vil det være nesten 100 støttemarkeringer for Ukraina. Vi er glad for at det også vil være hele 10 forskjellige markeringer på Innlandet. At folk stiller opp og viser sin motstand mot Russlands krigføring og terror betyr enormt mye for Ukraina og og ikke minst ukrainerne som bor i her, sier Yuliya Haugland, talsperson for Den ukrainske foreningen i Norge.

Markeringene i Norge er en del av den internasjonale markeringen #UniteWithUkraine, og over hele verden vil folk markere sin støtte til Ukraina. I Norge er det nærmere 100 ulike steder som vil ha egne arrangementer.

Bak de lokale arrangementene står ukrainske foreninger, kommuner, politiske partier og ulike organisasjoner.

– Den brutale krigen i Ukraina har rørt og engasjert oss nordmenn. På ettårsdagen for Russlands brutale angrep håper jeg at flest mulig vil vise at vi støtter Ukraina og deres kamp for frihet. Vi håper at mange vil bli med på markeringene lokalt og finner frem det ukrainske flagget, kler seg i ukrainske farger eller tenne et lys hjemme til minne over alle de som har blitt drept det siste året, sier Jan Ottesen, talsperson for Norsk-ukrainsk venneforening.