– Basert på værprognosene ser vi at det er varsla varmegrader og nedbør. Enkelte steder kan nedbøren komme i form av regn. Om dette slår til så vil det bli ekstra utfordrende kjøreforhold i Oslo og Viken inkludert Hallingdal. Men det kan bli utfordrende også i Trysil, deler av Gudbrandsdalen og Østerdalen, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Asbjørn Stensrud.

Hold god avstand

Det er fare for underkjølt regn og glatte veger. Dette skjer nå varmluft og regn møter den kalde dekketemperaturen.

– Statens vegvesens driftsentreprenører foretar nødvendige forberedelser og gjør kontinuerlige vurderinger og tiltak i form av grusing og salting. Det kan bli utfordrende å salte under slike forhold da kalde dekketemperaturer kan føre til mer ising i stedet for smelting, sier Stensrud, som oppfordrer bilistene til å beregne god tid og kjøre etter forholdene.

Et godt råd fra Stensrud er også å holde god avstand til bilen foran. Å sørge for å ha gode dekk er også viktig minner han om.

– Skiftende vintervær og varierende føre gjør at det er utfordrende både å drifte vegene og å være sjåfør. Statens vegvesen har ansvar for at riksvegene blir brøytet, strødd og saltet slik at trafikantene kommer trygt fram. Sjåførene har ansvar for å avpasse farten etter vær og føre og forholdene på stedet. Det er også viktig å ha gode dekk og at store kjøretøy bruker kjetting når det er behov for det, understreker Stensrud.