Historien startet i september. En tsjekker hadde vært i Brønnøysund og kjøpt den sjeldne bilen. Bilen ble fraktet sørover på henger, men på Lillehammer oppdaget han at den ene bildøra til Rolls Roycen hadde falt av.

Etterlyst på facebook

Den tidligere bileieren i Brønnøysund, Ronny Brekk, trådde hjelpsomt til for å hjelpe den uheldige kjøper, og via facebook etterlyste han;  ”Rød bildør tapt mellom Brønnøysund og Lillehammer”  Den nye eieren stilte også med 1000 euro som finnerlønn.

– Problemet er at denne bildøren finnes det bare én av, og det er en krevende og dyr prosess å lage en ny. Sikkert over 50 tusen kroner, uttalte Brekk til Brønnøysund avis som først omtalte saken.

Eieren gråt

Hvem var så den lykkelige finner av en rød bildør? Jo, det var Asmund Wadahl fra Harpefoss. Ved Trabelia på Venabygdsfjellet fant han bildøra i vegkanten. Og grunnen til at den havnet der, var at tsjekkeren hadde kjørt etter GPS fra Hjerkinn via Sollia og over Venabygdsfjellet.

– Først kjørte jeg forbi, men bestemte meg så for å snu og hente bildøra. Jeg så at det var treverk i bildøra, og ettersom jeg er rimelig bilinteressert, skjønte jeg at det var til en gammel bil. Morgenen etter så jeg på facebook en etterlysning som stemte med den bildøra jeg fant. Og via selgeren av bilen i Brønnøysund, ble kjøperen fra Tsjekkia kontaktet.

– Og han var vel overlykkelig?

– Han var så glad at han gråt, og jeg ble opplyst om finnerlønnen på 1000 euro som jeg ikke ante noen ting om. Nå er pengene på konto og bildøra blir hentet i morgen, forteller Asmund Wadahl til Dølen.