I løpet av natt til fredag og fredag morgen, har det kommet store mengder med snø i Midtdalen og eller i Innlandet. Det er med andre ord lite som minner om at våren nærmer seg.

– Det vil nok komme litt mer snø fredagen, før det skal bli gradvis mindre utover dagen mot kvelden og natta, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Elin Tronvoll.

Lørdag kan bli dagen som gir en liten vårfølelse.

– Det er meldt opphold og mindre skydekke. Det kan bli muligheter for at sola kikker fram. Så snur det igjen søndag, sier Tronvoll

Kald start på mars

Søndag blir det mest sannsynlig en ny runde med snø, men da kan også plussgradene melde sin ankomst.

– Det kan etter hvert gå over til mer sludd, med en viss fare for underkjølt regn. Det er mulig det er større fare for dette lenger sør enn Midt-Gudbrandsdalen, opplyser Tronvoll.

I Skåbu viser måling på snødybde 89 cm. fredag. Torsdag var den på 76.

– Det er betydelig mer snø de fleste steder i år enn i fjor. Det har vært en ganske kald start på mars, der nedbøren har kommet som snø i stedet for regn, sier Tronvoll.

– Hvordan ser langtidsvarselet ut, er det vår i sikte?

– For at vi skal si at vårværet er i anmars, må middeltemperaturen ligge på mellom 0–10 grader, og være stigende. Det ser vi ikke veldig tydelige tegn på nå. Det vil være vinterlig vær i alle fall ei ukes tid til. Det ligger ikke i korta at våren kommer riktig enda. Lørdag er nok den dagen som kan gi mest vårfølelse om en ser på de neste dagene, sier Tronvoll.