Drøyt to uker etter siste forestilling var det fortsatt store mengder søppel på området ved Borgen på Gålå. Nå reagerer naboene.

Dag Kongsvik og Kari Bonnevie beskriver Peer Gynt ved Gålåvatnet som en fantastisk opplevelse som de har fulgt helt siden starten. Dessverre har også stadig mer søppel fulgt i kjølvannet av Peers suksess på Borgen.

– De senere årene har det blitt mer og søppel etter dere, både rundt arenaen og langs stranda. I praksis er stranda ødelagt for oss som bor her. Det som tidligere har vært en perle, skriver Kari Bonnevie og Dag Kongsvik i en epost til Peer Gynt as.

– Et forstemmende syn

Bildene Dag Kongsvik tok fredag denne uka viser tydelig at oppryddingen etter stemnet er satt på vent. Siste forestilling ved Gålåvatnet i år var lørdag 8. august, altså for snart to og en halv uke siden.

– Ved siden av Anitra, restauranten, er det et berg med pappemballasje som kommer til å bli strødd rundt hele område med den første høststormen. Dette kan ikke være måten dere ønsker å bli framstilt på. Vi minner om at mange turister besøker arenaen også i etterkant av spelet, og det er et forstemmende syn, skriver Bonnevie og Kongsvik videre.

De etterspør en plan for opprydding, i år og for framtiden.

Håper på tilgivelse

Daglig leder i Peer Gynt as, Marit Lien, beklager sterkt. Hun sier de nå har ryddet opp.

– Den siste emballasjen ble ryddet tidlig denne uka. Det er tre mennesker fra administrasjonen som har ansvar for arenaen etter stemnet hvert år, og de har mye som skal ryddes. Det er en stor dugnadsgjeng som rydder kostymer, lyd og lys, og møbler og kjøkken. Det er beklagelig at emballasjen ble liggende lenger enn nødvendig i år, og vi håper på tilgivelse for det, skriver Lien i sitt svar til Kongsvik og Bonnevie.

Lien skriver videre at de vil forbedre seg til neste år, og forklarer også at grunnen til at Anitras telt har stått oppe så lenge er for å teste den tekniske kvaliteten.

Ikke første gang

Lien sier hun setter pris på tilbakemeldingene.

– Med ønske om en alltid forbedring, setter jeg stor pris på deres innspill. Vi blir forhåpentligvis bedre for hvert år som går. Til neste år vil dette være på agendaen, skriver Lien.

Dette er ikke første gang arenaen på Borgen blir utsatt for kritikk for sen opprydding. Tidligere har blant annet hesjene ved arenaen stått med høy til lenge etter det første snøfallet.