– Jeg er glad i bygda og dalen, og jeg er opptatt av det som skjer rundt her, sier Beate Hovde engasjert.

Hun er nyansatt som journalist i Dølen, og begynner i den faste stillinga i mai.

Beate er født og oppvokst i Brekkom. I forbindelse med studier flytta hun ut av bygda, men etter 15 år vendte snuta hjem igjen. Nå bor Midtdølen på Fåvang.

– Her trives jeg svært godt, med kort veg til flotte skog- og fjellområder, smiler hun.

Lærer av barna

– Jeg mener å sitte på en del lokalkunnskap. Samtidig står ikke bygda stille og det er alltid noe nytt å lære, slår Beate ivrig fast.

Hun har jobba som lærer i over 20 år, og ser på seg selv som heldig som har fått jobbe tett med barn. Her mener hun det ligger mange gode erfaringer som vil være svært positive som journalist i lokalavisa.

– Jeg håper å ta med meg de unike egenskapene som ungene har til å være både nysgjerrige og vitebegjærlige, og å stille viktige og gode spørsmål for å tilegne seg kunnskap, sier hun.

- «Norsklærer’n» blir med inn i den nye jobben, sier hun. Foto: Jonas Oden Ulset

Vil bidra med flere Ringebu-saker

Beate er glad i å skrive og trives godt bak kameraet. I tillegg er hun opptatt av å lytte til folk, og gleder seg til å skulle formidle historiene deres.

– Det er ikke alltid at det er de som roper høyest som har mest å fortelle, forteller hun bestemt, og presiserer at det er svært viktig å se saker fra ulike perspektiv.

– I tillegg må det bli flere saker fra den sørligste delen av Dølens dekningsområde, og det ønsker jeg å bidra med, sier hun.

Hun lover mer oppmerksomhet til Midtdalens sørligste kommune. Foto: Jonas Oden Ulset

En viktig brikke

Redaktør og daglig leder i Dølen, Tone Sidsel Sanden, er svært glad for at lokalavisa får Beate med på laget.

– Hun er en meget dyktig skribent og fotograf, og har et skarpt blikk, i tillegg til at hun er engasjert og aktiv i lokalsamfunnet, sier hun og fortsetter:

– Hun vil passe godt inn i staben vår, og vil være en viktig brikke i at vi skal bli enda mer relevante for leserne våre i Ringebu og Fåvang. Vi gleder oss alle til at Beate skal begynne hos oss, avslutter redaktøren.