Skiløperen fra Ringebu-Fåvang skiklubb, ble nummer ble nummer 21 under dagens 15 kilometer fri teknikk senior under Norgsescupen på Gålå.

- Det var en god gjennomføring foran morgendagens klassisk sprint. Det er den som gjelder nå, sa Nyeng til Dølen rett etter målgang.

Vil til Lillehammer

Nyeng var 1,42 min bak dagens vinner, Anders Nøstdahl Gløersen. Han slo knock out på konkurrentene de siste fem kilometerne og vant med hele 22 sekunder foran Mathias Rundgreen.

-Tid og plassering i dag har ganske lite å si. Det viktigste for meg var å kjenne at formen er bra og at kroppen fungerer godt foran morgendagens sprint. Skal jeg ha en mulighet til å få gå World cup på Lillehmmer neste helg, så må jeg komme meg til finalen i morgen og aller helst vinne - det er det som er målet, sier Nyeng til Dølen.

Forøvrig vant Astrid Uhrenholdt Jacobsen damenes 10 kilometer fri teknikk senior på Gålå. Ingen lokale løpere deltok i dette norgescuprennet.

Northug skuffet

15 sekunder foran Nyeng i mål, på en 17 plass, kom Petter Northug. Halvveis i løpet lå han i overkant av halvminuttet bak, men i mål skilte det nærmere halvannet minutt fra Northug og opp til vinner Gløersen. Det skal sies at Northug ikke virket så voldsomt sliten etter at han gikk i mål. Han lente seg et halvminutt på stavene etter målpassering før han og trener Stig Rune Kveen raskt forlot målområdet uten kommentarer.

Petter Northug imponerte på ingen måte under 15 kilometeren på Gålå.