- Dette er bare trist og grusomt. Hele situasjonenen er surrealistisk, forteller Synne Skurdal. Hun er student i Paris, og opplever nå det som skjer i byen på nært hold. Da Dølen prater med henne lørdag formiddag holder hun seg inne på leiligheten.

Stille og mørkt

I går da angrepet skjedde var hun også i sikkerhet hjemme.

- Jeg kom hjem til leiligheten før angrepene begynte, og merket derfor lite. Vi merket plutselig at stemningen i bygningen ble annerledes, og etterhvert som situasjonen eskalerte, fikk vi beskjed om å holde oss inne. Alle kom hjem i går, og det var helt stille og mørkt i alle vinduene. Vi har fått beskjed om at alt i Paris vil være stengt i dag, forteller Skurdal.

Det er ikke kommet klarsignal fra myndighetene om at de kan gå ut ennå.

- Jeg regner med at det er en trist og spesiell stemning i byen i dag. Det har ikke foregått noe i mitt arrondisement, så bortsett fra at ting er stengt, merker vi ikke noe. Jeg bor et stykke unna, men oppholder meg daglig på noen av de utsatte områdene, sier Skurdal.

Godt ivaretatt

Skurdal reiser med organisasjonen Gateway, og hun tar for tida et semester med internasjonal kommunikasjon og franskstudier.

- Vi blir etterhvert i dag kalt inn til møte med Gateway angående situasjonen, så vi vil nok gå ut i gatene i løpet av dagen, men holde oss unna de mest sentrale strøkene og folksomme områdene. Vi blir godt ivaretatt av organisasjonen, sier Skurdal, som er spent på hvordan terrorangrepet vil prege byen framover.

- Det vil nok virke inn på livet i byen, og på sentrale steder som t-bane og skole, sier hun.

Siste opplysninger tyder på at over 120 mennesker er drept i terrorangrepet i Paris. Foto: NTB