I forrige uke kom de første flyktningene til Rondablikk på Kvamsfjellet. Etter det Dølen kjenner til, ble avtalen mellom Pure Hotels og UDI inngått, uten at daglig leder ved Rondablikk, Marianne Grodås, visste om det. Hun var på ferie da avtalen ble underskrevet.

– Jeg vil ikke uttale meg. Dette er en sak jeg ikke har hatt noe med, skriver Grodås i en e-post til Dølen, og henviser til sin tillitsvalgte Jonny Bakken.

Overrasket

Bakken er mildt sagt forundret over det som skjedde nærmest over natten.

– Vi visste ingen ting. Plutselig kom det folk fra de nye eierne Pure Hotels og begynte å rydde og klargjøre for flyktningene. Før våre gjester hadde sjekket ut etter danseweekend med fullt hotell, ble vi invadert av folk som fjernet gjenstander og møbler.

– Hvordan er stemningen blant de ansatte?

– Stemningen i den faste staben er dårlig. De er nå blitt pålagt oppgaver som de ikke er vant til. De som resepsjonsmedarbeiderne er nå mere helsearbeidere, som tar seg av flyktningene som er kommet, sier Bakken.

Måtte handle raskt

Styreleder Ola Moe i Pure Hotels sier til Dølen at det er riktig at dette gikk fort for seg, og han skjønner at noen kan føle seg overkjørt ved hotellet.

– Vi fikk en forespørsel fra UDI via Fylkesmannen, og måtte bestemme oss nærmest på dagen. Vi må huske at flyktningkrisen har skjedd veldig plutselig, og UDI måtte handle raskt. Ettersom det er stille ved Rondablikk nå før vintersesongen, takket vi ja da vi ble spurt, sier Moe til Dølen.

Les mer i torsdagens papiravis.