Når Posten og Brings nye samlastterminal på Alnabru står ferdig i 2017, er det med betydelig bidrag fra Gudbrandsdalen.

- Hæhre gulvstøp er ei lita avdeling innafor Hæhre entreprenør. Vi er totalt tolv ansatte - en er fra Drammen, resten er fra Gudbrandsdalen, forteller prosjektleder i Hæhre Gulvstøp, Trond Solberg fra Vinstra.

Flere av de ansatte i Hæhre gulvstøp bor fast i Oslo, mens resten pendler.

Flere døler

Men det er ikke bare sjølve støpinga på gigantbygget som utføres av gudbrandsdølene.

- På vegbyggersida er det litt stilt for Hæhre nå i forbindelse med sluttfasen på E6 ved Espa. Derfor er noen av de ansatte i den avdeling med her også og legger armering. Og det er gudbrandsdøler - det au, smiler Solberg.

Til sammen investerer Posten Norge 1,5 milliarder kroner i prosjektet, som blir det største logistikksenteret i sitt slag i Norge.

6100 kubikkmeter betong

Anlegget omfatter ny pakketerminal, nytt servicebygg og et stort kjøle- og fryselager på 5000 kvadratmeter, for å møte behovene i et stadig voksende marked.

- Dette blir hovudpulsåra i Posten i Oslo, slår Solberg fast.

Han og kollegene begynte arbedet i slutten av april med klargjøring, legging av armering og forarbeid.

Støpet omfatter i overkant av 6.100 kubikkmeter betong, hvilket betyr over 1.000 betongbiler fra gulvstøpet begynte i midten av april i år, frem til månedsskiftet august/september, i følge bygg.no.

Gausdal land leverer armering

Men golv er mer enn betong, og da plast og armering skulle kjøpes inn, var Solbergs anbefaling klar.

- Det er krav om at byggeledelsen skal godkjenne alle underleverandører, og det medførte noe humring og latter da vi satt på siste avklaringsmøte og det ble spørsmål om armering og plastikk: "Det kjøper vi på et lite landhandleri på Vinstra", sa jeg, forklarer Trond Solberg.

Og slik ble det.

- Gausdal Landhandleri "grusa" alle andre konkurrentar på denne jobben, sier Solberg.

- Jeg kunne ringt til Gausdal Landhandleri nå, og jeg hadde hatt varene i morgen uten problem. Det er bra service og det tar de mange kunder på, avslutter Solberg.

Hos bygg.no kan du se flere bilder av gulvstøpen.