Sverre Koren Bjertnæs hadde sitt definitive gjennombrudd for det store publikum i 2015. Det var året da han også slo gjennom internasjonalt. I dag plasseres Sverre Koren Bjertnæs helt i toppsjiktet av norske samtidskunstnere. Kjøpere står i kø for å sikre seg hans kunstverk og årets Peer Gynt kunstutstilling blir en minneverdig opplevelse, heter det i pressemeldingen fra Peer Gynt AS.

Åpning 3. august

- Da jeg begynte å jobbe med dette prosjektet, så fikk jeg et litt annet forhold til Peer Gynt. Peer Gynt har mye humor i seg, det er høyt og lavt, slik stor kunst er, forteller Sverre Koren Bjertnæs.

Han gleder seg stort til å komme til Gålå og være med på åpningen den 3. august. Du får også møte kunstneren i samtale med kunstnerisk leder Ellen Horn lørdag 4. august i galleriet på Gålå.

- I arbeidet har jeg tatt tak i det helt eksistensielle. Peer Gynt handler for meg om kjernen i det man skal være, i den tiden man lever, sier  Sverre Koren Bjertnæs.

Peer Gynt Kunstutstilling på Gålå

Hvert år blir en av norges beste kunstnere utfordret i å tolke Peer Gynt gjennom kunst. I samarbeid med Galleri Zink har Peer Gynt blitt en arena for renommerte kunstnere i Norge.

- Det er viktig for oss at kunstnerne utfordres på sitt forhold til Peer Gynt. Enten om det er naturen, verket eller dilemmaene. Det gjør utstillingene unike og nære, sier administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien.

Galleri Zink har siden 2012 hatt ansvaret for å velge kunstnere som tilfører Peer Gynt-stemnet en ekstra dimensjon.

- Dette er et spennende samarbeid. I år blir det ekstra spennende, med ny lokalisering på Gålå. I den gamle låven fra Svatsum, sier Johan Mæhlum i Galleri Zink.