Tom Hagen får bruke hytta i Kvitfjell igjen

Hytta til Tom Hagen ligger i Kvitfjell.  Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Nedre Romerike tingrett gir politiet lov til å fortsette ransakingen av Tom Hagens bolig. Dermed får han ikke flytte hjem, men hytta hans frigis nå av politiet.

Siden Tom Hagen ble pågrepet 28. april har politiet holdt på huset og gjort en rekke ulike ransakinger og beslag.

– Retten legger til grunn at de ransakinger og undersøkelser som nå foretas, har en annen karakter og intensitet enn de ransakinger som er utført tidligere, og slik sett er det ikke avgjørende politiet har fått tilgang til boligen tidligere, heter det i tingrettens kjennelse.

– Retten vurderer det slik at både fornærmedes bopel og fritidsboligen er steder hvor det er overvekt av sannsynlighet for å kunne finne bevis som har betydning for oppklaring av saken, skriver tingrettsdommer Geir-Olav Jensen videre.

Politiet har den siste tiden gjennomført en rekke undersøkelser og beslag på Hagens hytte på Kvitfjell. Nå er imidlertid politiet ferdige med arbeidet der, og den frigis nå av politiet. Dermed kan Hagen ta hytta i bruk igjen.

– Nå har han fått hytta tilbake. Han kan få være der i kjente og kjære omgivelser, og det vil hjelpe mye for han, sier forsvarer Holden til NRK.

Holden opplyser at de vil vurdere om de skal anke kjennelsen om fortsatt ransakelse av Hagens bolig videre til lagmannsretten.

Mann satt på toglinja - ble henta av politiet

Hendelsen skjedde lørdag kveld klokka 23.14 på Vinstra, i følge politiet.

Mannen var beruset og satt på toglinja da politiet kom til togstasjonen. Vedkommende hadde blitt kasta av toget tidligere på kvelden.

Mannen ble kjørt til drukkenskapsarrest.

Politiet tok ruspåvirket sjåfør etter tips fra publikum

Illustrasjonfoto.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Lørdag kveld, klokka 19.54, opplyser politiet i Innlandet at de har tatt kontroll på en bilfører i Ringebu som mistenkes for å ha kjørt i påvirka tilstand.

Mannen er utenlandsk statsborger i begynnelsen av 30-årene, i følge politiet. Han fremstilles for bevissikring og forholdet anmeldes.

Det var etter tips fra publikum at mannen ble stoppet, informerer politiet.

De to smitta i Sør-Fron er fra samme husstand

Det opplyser kommuneoverlege i Sør-Fron, Anders Brabrand.

- De to er fra samme husstand og har sittet i karantene noen dager før de fikk symptomer, sier han.

Det var søndag det første nye tilfelle med smitte ble påvist. Den andre ble kjent i går, torsdag.

Brabrand uttalte torsdag at det er venta at det vil komme noen tilfeller framover.

- Det bør gå greit så lenge tallet holder seg såpass lavt, og vi klarer å ha kontroll på smitten. Særlig er det viktig å holde smitten unna sjukehjem, sa kommuneoverlegen til Dølen torsdag.

Et nytt tilfelle påvist med koronasmitte i Sør-Fron

Det melder kommuneoverlege Anders Brabrand torsdag kveld.

- Det er innenlands smittekilde, opplyser han.

Det er nå til sammen ca. ti i karantene i Sør-Fron kommune.

- Vi må regne med nye tilfeller som dette framover. Det bør gå greit så lenge tallet holder seg såpass lavt, og vi klarer å ha kontroll på smitten. Særlig er det viktig å holde smitten unna sjukehjem, sier Brabrand, som ber folk fortsette å holde koken med håndvask og med å holde avstand. Ikke bli slepphendt nå, oppfordrer han.

- Det blir spennende å følge med på smitten nå som samfunnet i stor grad er gjenåpna. Det er jo ca. 14 dager med forsinkelse fra en innfører tiltak, til en ser effekt. De neste 2-3 ukene blir spennende, etter at skolene åpna for fullt denne uka, sier kommuneoverlegen.

Utrykning til grasbrann på baksida i Sør-Fron

Politiet meldte torsdag kveld om en grasbrann ute av kontroll på Sør-Fron.

Meldinga om brannen kom klokka 19.07. Brannen var ute av kontroll, og brannvesenet og politi rykka raskt ut til stedet langs baksidevegen.

En halvtime senere informerer politiet at det dreier seg om en liten brann og at den er under kontroll.

Seks bilister fikk forenkla forelegg på Vinstra

UP gjennomførte laserkontroll i 90-sonen på E6 onsdag formiddag. Seks bilister ble ilagt forenkla forelegg for fartsovertredelse. En fikk også forelegg for håndholdt mobil under kjøring.

Høyeste hastighet ble målt til 123 km/t. Dette melder Politiet i Innlandet onsdag klokka 14.00.