Fleire i Ringebu utan straum onsdag

Torevær og lynnedslag kan vera årsak til at minst 400 abonnentar hjå Gudbrandsdal energi er straumlause onsdag ettermiddag.

Her kan du følge situasjonen live, med oppdatering på kor mange som er berørt til ein kvar tid:

http://avbruddskart.genett.no/Siste nytt fra politiet i Innlandet: Møteulykke mellom to biler på Sjoa

10.07.2020 - kl. 17.00: Det har starta en brann i garasje i Høienvegen på Gran. Brannvesenet har korntroll på brannen, men garasjen er nedbrent. Det lå et bolighus nærme garasjen s som har vært varmt, men dette er utenfor fare for å få ytterligere skade. Ingen personer er skadet. Brannårsaken er ikke kjent, i følge politiet.

10.07..20 - kl. 15.53: Trafikkulykke på E6 Sjoa. To biler involvert i møtesituasjon. En bil har havna i grøfta, den andre står i vegbanen. Det er fire personer involvert i ulykka, melder politiet. Det skal ikke være meldt om personskader. Vegen er helt stengt på stedet. Oppdatert kl. 17.10: Trafikken blir dirigert forbi stedet. De fire involverte er kjørt til Otta legevakt for en sjekk.

10.07.20 - kl. 14.33: Etter tips fra publikum har politiet stanset en utenlandsk personbil på Skarnes. Meldingen gikk ut på vinglete kjøring. Føreren, en mann i 40-årene, var overstadig berusa. Han avga prøve på stedet. Den indikerte promille på 2,98, opplyser politiet.

10.07.20 - kl. 14.32: På E6 i Øyer har en bil kjørt i autovernet. Det varsles om at det er redusert fremkommelighet og ukjent skadeomfang.

10.07.20 - kl. 14.11: Det har brutt ut brann i et kjøretøy i Venabygd. Det skal ikke være fare for spredning, opplyser politiet. Bilen skal stå parkert ved en miljøstasjon.

10.07.20 - kl. 13.50: Ved Tørberget i Nord-Odal, RV25, har politiet avholdt fartskontroll i 80-sonen. Det ble utstedt 14 forenklede forelegg, to beslag av førerkort, høyeste hastighet ble målt til 121 km./t.

10.07.20 - 10.10: Hunndalen - MC-ulykke i forbindelse med opplæring/kjøregårdsøvelse, tung MC. Eleven, en kvinne på 49 år, ble erklært død på stedet. Politiet er på stedet og foretar tekniske undersøkelser og avhører vitner. Arbeidstilsyn og ulykkesanalysegruppe er på stedet.

10.07.20 - 05.14: Brandbu - Meldt om røyk fra en ubebodd bygning. Nødetater på veg. 05.23: Brandbu - Brannvesenet melder at det er svart røyk i hele bygget. Iverksetter innsats. 05.28: Brandbu - Skal være et toetasjes bolighus. Ingen indikasjoner på at det bor folk på stedet. Er under oppussing. Brandbu - Politiet har fått kontakt med eier. Huset er ikke nyoppusset og står tomt. Ikke fare for spredning. 07.00: Brandbu - Bygget er totalskadet. Politiets kriminalteknikere vil foreta undersøkelser for å avdekke mulig årsak.

09.07.20 - 13.21: Dombås - Det er meldt om brann i bolig ved Langbakken. Alle fire personene på stedet er ute av huset. Nødetatene er på stedet.

09.07.20 - 13.33: Dombås - Huset er overtent. De fire personene kan ha fått i seg noe røyk og sjekkes per nå ut av ambulansepersonell på stedet.

09.07.20 - 13.33: Riksveg 15, Billingen - Meldt om trafikkuhell. Politiet er på stedet og bistår med trafikkdirigering. Uhellet skjedde i forbindelse med svinging av vegen til venstre. Bakenforliggende bil startet samtidig en forbikjøring. Ingen personskade. Partene ordner opp seg i mellom.

09.07.20 - 17.41: Riksveg 4, Gran - UP har i ettermiddag gjennomført kontroll på stedet. Utferdiget 29 forenklede forelegg for hastighet. Høyeste hastighet var 110 kilometer i timen i 80-sonen. En mann i 20-årene blir anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

09.07.20 - 18.44: Gjøvik - Liten brann i en båt som ligger ved land i Fredvika. Nødetater på stedet, ingen fare for spredning.

09.07.20 - 20.38: Riksveg 25, Løten - Politiet stanset en bil med to utenlandske statsborgere som ikke hadde adgang til Norge på grunn av covid-19. De følges til grensen og blir bortvist fra Norge.


Varsler kraftige regnbyger med torden fredag ettermiddag

Illustrasjonsbilde  Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Fredag ettermiddag ventes det kraftige regnbyger med torden Østafjells, melder Meteorologisk Institutt.

Det vil være store lokale variasjoner i intensitet og varighet, og været kan endres raskt. En bør derfor være ekstra obs om en skal ut på tur, eller til fjells.

Som følge av styrtregnet er det fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, samt jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Det er også risiko for at det blir hagl, lyn, torden og kraftige vindkast.

- Det kan bli vanskelige kjøreforhold lokalt grunnet overvann, med fare for vannplaning, skriver Meteorologisk Institutt.

De råder til å holde deg oppdatert om utviklingen av været og føle med på værradar.

Mistet førerkortet etter laserkontroll i Kvam

Onsdag kveld mellom klokken 22.00 og 24.00 avholdt UP laserkontroll ved innkjøringa til Gardvegen i Kvam, på Gudbrandsdalsvegen.

På stedet er det skiltet 60 sone, men det var flere som fikk forelegg for høy fart.

Totalt ble det utstedt seks forenklede forelegg for for høy hastighet, samt ett førerkort ble beslaglagt.

Høyeste hastighet på stedet ble målt til 92 kilometer i timen, noe som førte til inndragning av førerkort.

Branntilløp i bolig på Sør-Fron

Politiet Innlandet melder på sin Twitter-konto at nødetater har vært på en adresse i Sør-Fron onsdag ettermiddag, etter melding om brann i bolig. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med matlaging, men ved nærmere ettersyn viser det seg å dreie seg om kun røykutvikling. Utlufting og sjekk av personer som har vært eksponert for røyken er utført.

Vedlikeholdsarbeid kan føre til støy

Til helga skal Bane NOR utføre vedlikeholdsarbeid enkelte steder lands Dovrebanen.

Det dreier seg om utbedringer langs traseen gjennom Midtdalen, og deler av arbeidet vil foregå på nattestid og på søndag.

- Arbeidet kan medføre noe støy, og vi i Bane NOR beklager ulempene dette vil kunne medføre for våre naboer, sier prosjekt- og byggleder Øystein Nørstebø til Nord-Fron kommune.

Arbeidet er lagt til lørdag 6. juni og søndag 7. juni.

Mann satt på toglinja - ble henta av politiet

Illustrasjonsfoto.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Hendelsen skjedde lørdag kveld klokka 23.14 på Vinstra, i følge politiet.

Mannen var beruset og satt på toglinja da politiet kom til togstasjonen. Vedkommende hadde blitt kasta av toget tidligere på kvelden.

Mannen ble kjørt til drukkenskapsarrest.

Politiet tok ruspåvirket sjåfør etter tips fra publikum

Illustrasjonfoto.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Lørdag kveld, klokka 19.54, opplyser politiet i Innlandet at de har tatt kontroll på en bilfører i Ringebu som mistenkes for å ha kjørt i påvirka tilstand.

Mannen er utenlandsk statsborger i begynnelsen av 30-årene, i følge politiet. Han fremstilles for bevissikring og forholdet anmeldes.

Det var etter tips fra publikum at mannen ble stoppet, informerer politiet.

De to smitta i Sør-Fron er fra samme husstand

Det opplyser kommuneoverlege i Sør-Fron, Anders Brabrand.

- De to er fra samme husstand og har sittet i karantene noen dager før de fikk symptomer, sier han.

Det var søndag det første nye tilfelle med smitte ble påvist. Den andre ble kjent i går, torsdag.

Brabrand uttalte torsdag at det er venta at det vil komme noen tilfeller framover.

- Det bør gå greit så lenge tallet holder seg såpass lavt, og vi klarer å ha kontroll på smitten. Særlig er det viktig å holde smitten unna sjukehjem, sa kommuneoverlegen til Dølen torsdag.

Et nytt tilfelle påvist med koronasmitte i Sør-Fron

Det melder kommuneoverlege Anders Brabrand torsdag kveld.

- Det er innenlands smittekilde, opplyser han.

Det er nå til sammen ca. ti i karantene i Sør-Fron kommune.

- Vi må regne med nye tilfeller som dette framover. Det bør gå greit så lenge tallet holder seg såpass lavt, og vi klarer å ha kontroll på smitten. Særlig er det viktig å holde smitten unna sjukehjem, sier Brabrand, som ber folk fortsette å holde koken med håndvask og med å holde avstand. Ikke bli slepphendt nå, oppfordrer han.

- Det blir spennende å følge med på smitten nå som samfunnet i stor grad er gjenåpna. Det er jo ca. 14 dager med forsinkelse fra en innfører tiltak, til en ser effekt. De neste 2-3 ukene blir spennende, etter at skolene åpna for fullt denne uka, sier kommuneoverlegen.

Tom Hagen får bruke hytta i Kvitfjell igjen

Hytta til Tom Hagen ligger i Kvitfjell.  Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Nedre Romerike tingrett gir politiet lov til å fortsette ransakingen av Tom Hagens bolig. Dermed får han ikke flytte hjem, men hytta hans frigis nå av politiet.

Siden Tom Hagen ble pågrepet 28. april har politiet holdt på huset og gjort en rekke ulike ransakinger og beslag.

– Retten legger til grunn at de ransakinger og undersøkelser som nå foretas, har en annen karakter og intensitet enn de ransakinger som er utført tidligere, og slik sett er det ikke avgjørende politiet har fått tilgang til boligen tidligere, heter det i tingrettens kjennelse.

– Retten vurderer det slik at både fornærmedes bopel og fritidsboligen er steder hvor det er overvekt av sannsynlighet for å kunne finne bevis som har betydning for oppklaring av saken, skriver tingrettsdommer Geir-Olav Jensen videre.

Politiet har den siste tiden gjennomført en rekke undersøkelser og beslag på Hagens hytte på Kvitfjell. Nå er imidlertid politiet ferdige med arbeidet der, og den frigis nå av politiet. Dermed kan Hagen ta hytta i bruk igjen.

– Nå har han fått hytta tilbake. Han kan få være der i kjente og kjære omgivelser, og det vil hjelpe mye for han, sier forsvarer Holden til NRK.

Holden opplyser at de vil vurdere om de skal anke kjennelsen om fortsatt ransakelse av Hagens bolig videre til lagmannsretten.

Utrykning til grasbrann på baksida i Sør-Fron

Politiet meldte torsdag kveld om en grasbrann ute av kontroll på Sør-Fron.

Meldinga om brannen kom klokka 19.07. Brannen var ute av kontroll, og brannvesenet og politi rykka raskt ut til stedet langs baksidevegen.

En halvtime senere informerer politiet at det dreier seg om en liten brann og at den er under kontroll.

Seks bilister fikk forenkla forelegg på Vinstra

UP gjennomførte laserkontroll i 90-sonen på E6 onsdag formiddag. Seks bilister ble ilagt forenkla forelegg for fartsovertredelse. En fikk også forelegg for håndholdt mobil under kjøring.

Høyeste hastighet ble målt til 123 km/t. Dette melder Politiet i Innlandet onsdag klokka 14.00.