Hundorptunnelen var stengt - åpen igjen

Hundorptunnelen ble lørdag stengt i begge retninger, etter melding om dyr i vegen.

Omkjøring via gamle E6 ble skiltet.

Omtrent klokken 16.30 ble tunnelen igjen åpnet for trafikk.

Mann tiltalt for å ha kjørt i Ringebu sentrum med 2,01 i promille

Det er tatt ut tiltale mot en mann fra Midtdalen for å ha kjørt bil når han var påvirket av alkohol.

Det var i fjor sommer at hendelsen skal ha funnet sted.

I slutten av juli, rundt klokken 17.30 den aktuelle dagen, skal midtdølen ha kjørt i Ringebu sentrum. Han ble da mistenkt for ruspåvirka kjøring og ble tatt med for blodprøvetaking av politiet.

I tiltalen står det at blodprøver tatt to timer etter kjøringa viste at han hadde en promille på 2,01.

Mannen må møte i retten i løpet av oktober.


Midtdøl idømt sju års fengsel for å ha bestilt overgrep på nett: - Kynisk og ren utnyttelse av mennesker med få inntektsmuligheter

Tirsdag ble dommen etter rettssaken mot en mann i fra Midtdalen,tiltalt for flere nettovergrep, offentliggjort. Saken gikk for Nord-Gudbrandsdal tingrett i slutten av august.

Komfyrventilator tok fyr

Fra Vinstra melder politiet Innlandet kl. 1319: Brann i komfyrventilator. Brannen er nå slukket. 1 person har fått i seg noe røyk og sjekkes på stedet.

Stenger Sundheim

På bakgrunn av den lokale smittesituasjonen blir Sundheim bo- og treningssenter stengt for besøkande. Det vil bli stengt fram til 21. september, da vil det bli gjort ei ny vurdering med bakgrun i den lokale smittesituasjonen. Nord- Fron kommune la ut melding på sine nettsider om stenginga klokka ti laurdag.

Ett nytt smittetilfelle og 17 personer satt i karantene i Nord-Fron

Fredag kveld informerer kommuneoverlege Anders Brabrand at en person har fått påvist koronasmitte i dag i Nord-Fron.

Vedkommende skal være smittet i en annen kommune i Norge.

Det er nå 17 personer som er satt i karantene som følge av det nye smittetilfellet.


Koronasmitta også i Ringebu

Ein person heimehøyrande  i Ringebu kommune er bekrefta smitta med SARS-CoV-2, Covid 19.Ein koronasmitta i Sør-Fron

I ei melding til Dølen stadfester kommuneoverlege Anders Brabrand at det nå er ein person som er smitta i Sør-Fron.

Koronasmitta også i Ringebu

Per Ove Hagestuen har hatt travle dagar dei siste par vekene. Laurdag møter vi han helsesenteret, også da på jobb.   Foto: Guro Vollen

Det melder kommuneoverlegen i Ringebu torsdag.

- Det er gjort smitteoppsporing, og 3 personar er sett i karantene. I tillegg er den smitta personen isolert. Smittekjelda er spora til ein privat samankomst i Oslo sist helg, fortel kommuneoverlege Per Ove Hagestuen.


Ein koronasmitta i Sør-Fron

I ei melding til Dølen stadfester kommuneoverlege Anders Brabrand at det nå er ein person som er smitta i Sør-Fron.

UP delte ut 13 forenklede forelegg på Ringebu torsdag

Utrykningspolitiet har utført trafikkontroll i nærheten av Ringebu sentrum torsdag.

Der ble det utdelt 13 forenklede forelegg for hastighet på stedet, fra patruljen.

Høyeste målte hastighet var 72 kilometer i timen i 50-sona.

- Det er i forbindelse med 50-sona etter fartsboksen ved E6 at kontrollen ble utført, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder til Dølen.

Operasjonslederen sier at det ikke var noen bakgrunn for kontrollen, det var bare en vanlig kontroll som ble utført.

Varsler snø over 1100 meter

Meterologisk institutt varsler via NVE at det kan bli mye snø onsdag kveld og torsdag. Varselet er satt til gult farenivå.

Varselet gjelder for Oppland, Buskerud og Møre og Romsdal.

- Onsdag kveld og torsdag kan sludd og nysnø gi glatte kjøreforhold på fjellovergangene over 1100-1200 moh, skriver de i varselet.

Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold, og de oppfordrer trafikanter til å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

Det er spesielt fjellovergangene Hardangervidda, Sognefjell og Strynefjell som er utsatt for snøbygene.

Fellingsløyve på gaupe etter skader i Nord-Fron

Fylkesmannen har igjeve fellingsløyve på ei gaupe, etter at det er dokumentert skade på Kviknehøgda.

Fellingsområdet er Nord-Fron vest for Lågen, og løyvet gjeld fram til 9. september.

Eldre mann sovnet bak rattet i Ringebu - fikk førerkortet beslaglagt

Det melder politiet i Innlandet.

Det var onsdag midt på dagen at hendelsen skal ha funnet sted på E6 i Ringebu.

Føreren er en eldre mann i 80-årene, og det var klokken 12.55 at han skal ha sovnet under kjøring og deretter kjørt bilen i autovernet.

Politiet opplyser at det ikke var noen personskade knyttet til hendelsen, men de sier at forholdet anmeldes og at mannens førerkort ble beslaglagt.

Politiet i Innlandet mottok 52 meldinger om festbråk

Politiet Innlandet sier at de fra klokken 22.00 til klokken 06.00 natt til søndag mottok 52 meldinger om støy og festbråk fra hele distriktet.

Meldingene har gått på klager både fra hendelser i offentlig rom, men også fra private adresser.

Politiet sier videre at de ikke har hatt kapasitet til å følge opp alle meldingene om festbråk.

Det er innført nasjonalt skjenkestopp for alle utesteder klokken 00.00, som forebyggende smitteverntiltak noe som kan være grunn til at flere tar festen hjemme. Det er imidlertid ikke anbefalt å samles mer enn 20 personer i private sammenkomster.

FHI skal samle inn spyttprøver - håper de kan bli framtidens koronatest

Helsedirektoratet vil gjennomføre en ny undersøkelse av om spyttprøver kan være egnet til å påvise koronasmitte.

Det er 10.000 personer som skal delta i undersøkelsen.

Ifølge vil Helsedirektoratet, i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Oslo universitetssykehus, Fürst Medisinske Laboratorium og Oslo kommune gå i gang med undersøkelsen i september. Svarene håper de å ha klare i oktober. VG

Det skjer etter at en undersøkelse gjort i Oslo i juni viste at spyttprøvene ga samme svar som nese- og halsprøvene. Det var imidlertid bare elleve positive prøver i tallmaterialet. I den nye undersøkelsen, som skal gjøres i Oslo og Viken, skal det samles inn 10.000 spyttprøver for å se om de viser samme resultat som den testen som nå brukes.

Det skisseres tre måter spyttprøvene kan gjennomføres på: Enten ved oppmøte på teststed, ved at pårørende henter testutstyr og leverer prøven til teststed eller at helsepersonell rykker ut til personen som skal testes.

Prosjektleder Trude Andreassen i Helsedirektoratet mener undersøkelsen bør gjennomføres før FHI kommer med anbefalinger om å eventuelt innføre spytt som prøvemateriale.

– Spyttprøver vil gjøre det mulig å teste langt flere med mindre bruk av smittevernutstyr og helsepersonell. Det er veldig sannsynlig at det blir innført, men det er en politisk beslutning som ikke jeg skal ta, sier Andreassen

Generalsekretæren i Norsk Bonde- og Småbrukarlag slutter

Olaf Godli (65) gir seg ved årsskiftet etter 17 år som generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, det opplyser organisasjonen i en pressemelding.

Godli har vært generalsekretær siden 2003.

– 17 år er lang tid i en så krevende jobb, og jeg har kommet til at det nå er riktig å slippe til nye krefter. Nå ser jeg fram til å bruke mer tid på egen gård og i tømmerskogen og ikke minst, flere lange skiturer, sier Godli.

Kjersti Hoff, leder i laget, er nå i gang med arbeidet med å finne Godlis etterfølger.

Utrykning var til sjukdomstilfelle

  Foto: Tor Larsen

Brannvesenet rykte ut til Loholet ved Vinstra i dag, litt over klokka elleve. Utrykninga skuldast eit sjukdomstilfelle ved ei privatadresse i nærleiken, og brannmannskapar hjalp til med å dirigere trafikken slik at legehelikopter kunne lande.

Retting: Det var mannskap frå brannvesen som dirigerte trafikken, ikkje politiet.

Endra trafikkulykke til å gjelde sykdomstilfelle

Politiet melder klokka 16:03 på Twitter om trafikkulykke med 1 personbil involvert i Nedregate på Vinstra. Ukjent om det er personskade. Nødetatene er på veg til stedet.

Klokka 17.46 endrer politiet status på utrykningen til å gjelde sykdomstilfelle. "Viste seg å være et sykdomstilfelle- Bil har kjørt på en gårdsplass og inn i en garasje. Fører følges opp av helse", skriver politiet på Twitter.

Dette har politiet i Innlandet vært ute på siste døgn - eksplosjonsartet brann, vogntogvelt og førerkortbeslag

Illustrasjonsbilde.   Foto: Tone Sidsel Sanden/arkiv

Tirsdag

14.07.2020 - kl. 13.55: Søndre Land: UP har avholdt laserkontrollpå fylkesveg 34. Det er utstedt tolv forenklede forelegg, og høyeste hastighet på stedet ble målt til 80 kilometer i timen i 60-sone.

14.07.2020 - kl. 13.55: Østre Totet: Meldt om kollisjon mellom to biler på fylkesveg 33, ved Totenviken kirke. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, og nødetatene er på stedet.

14.07.2020 - kl. 12.37: Vestre Toten: Meldt om kollisjon mellom to kjøretøy på Gjøvikvegen ved Raufoss. Ikke meldt om alvorlige personskader, nødetater på stedet.

14.07.2020 - kl. 08.35: Østre Toten: Melding om vogntog som har veltet på fylkesveg 33. Det er ikke meldt om personskader, og nødetater er på veg til stedet.

14.07.2020 - kl. 08.12: Lillehammer: UP har avholdt laserkontroll i Kirkegata. Ett førerkortbeslag og tre forenklede forelegg for hastighetsovertredelser. Høyeste fart målt til 72 kilometer i timen i 40-sonen.

14.07.2020 - kl. 07.22: Vestre Toten: En bil har kjørt i en lyktestolpe i Hågarvegen på Eina. Fører, en kvinne i 50-årene, klager på smerter i bryst og i hode. Hun er kjørt til lege for sjekk. Politiet har att midlertidig beslag i førerkortet hennes,og sak opprettes.

14.07.2020 - kl. 05.22: Lena: Det er meldt om en eksplosjonsartet brann i et siloanlegg. Tre personer er skadet, men skadegraden er ukjent. Det har pågått etterarbeid på stedet etter brannen mandag. Arbeidet har blitt utført av ansatte ved bedriften og brannmannskap. Blant de skadde nå er det både brannmannskap og ansatte.
Oppdatering: Totalt fire personer er skadet. Tre er tatt med til sykehus, og en til legevakt. Det er ikke kontroll på brannen. Det er opprettet sikkerhetssone på 100 meter rundt brannstedet. To husstander, med til sammen tre personer, er evakuert.

14.07.2020 - kl. 01.52: Lillehammer: Meldt om ordensforstyrrelse utenfor et serveringssted i sentrum. En mann i 20-årene anmeldes for å ikke etterkomme pålegg gitt av politiet, og kjøres til sentralarresten på Hamar.

Mandag

13.07.2020 - kl. 22.48: Rendalen, Åkrestrømmen: Det er meldt om brann i bolig, og huset skal være overtent. Det er to personer registrert på adressen, hvorav den ene er ute av huset, men har fått i seg røyk. Den andre personen er ikke gjort rede for.
Oppdatering, 14.07: Det pågår fortsatt slukking på stedet. Det er fortsatt en person som ikke har blitt gjort rede for. Denne personen har status som savnet. Den personen som reddet seg ut av huset er kjørt til Tynset sykehus for oppfølging av røykskade.

13.07.2020 - kl. 20.06: Tretten: En trailer sperrer sørgående løp på E6. Politi og ambulanse er på veg. Ingen trafikkulykke, men mulig sykdom hos fører. Forbipasserende har bistått med å flytte vogntoget, så trafikken ble opprettholdt.

13.07.2020 - kl. 15.19: Lena: Det er meldt om røykutvikling i en kornsilo. Nødetater er på veg.
Oppdatering kl. 15.40: Brannvesenet har kontroll på røykutviklingen i kornsiloen. Skal tas ut korn i bunnen som er årsaken til røyken. Siloen er på omtrent 50 tonn. (Politiet retter senere til at siloen inneholder solsikkefrø og ikke korn).

13.07.2020 - kl. 15.10: Brandval: En buss med passasjerer har kjørt inn i undergang og kommet bort i taket. Nødetater på stedet, det er ikke meldt om personskader.
Oppdatering kl 15.40: Det skal ikke være like dramatisk som først antatt. Bussen er kjørbar og har kun mindre materielle skader på noe aircondition oppe på taket.

13.07.2020 - kl. 14.17: Ringsaker: Sammenstøt mellom tre biler på E6 ved Rudshøgda. Det er ikke meldt om personskader, nødetater på stedet.

13.07.2020 - kl. 13.51: Kollisjon på E6 i Ringebu sentrum. Meldt om mindre personskader, og det er redusert framkommelighet på stedet. Det dreier seg om en møteulykke, hvor bilfører foretok en unnamanøver for ikke å kjøre i bilen foran. Føreren kolliderte da med motgående kjøretøy. Føreren er kjørt til legevakt for sjekk, og førerkortet er beslaglagt.

13.07.2020 - kl. 13.12: Nord-Aurdal: UP har avholdt laserkontroll på E16. Ti bilførere fikk forenklet forelegg for hastighetsovertredelser. Høyeste fart på stedet ble målt til 80 kilometer i timen i 60-sonen.

13.07.2020 - kl. 12.24: Øyer: UP har hatt laserkontroll på Kongsvegen. Tolv forenklede forelegg er utstedt for fart, ett forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Høyeste fart ble målt til 64 kilometer i timen i 40-sone.

13.07.2020 - kl. 11.59: Riksveg 3, Kvikne - Melding om trafikkulykke. En enslig bil av vegen. To personer i bilen. Ukjent skadeomfang, men nødetater er på stedet.
Oppdatering: To personer blir flydd til St. Olavs hospital i Trondheim. Ikke meldt om alvorlige skader.

13.07.2020 - kl. 10.30: Lillehammer - UP har hatt laserkontroll på E6. Det ble utstedt fire forenklede forelegg. Høyeste hastighetvar 87 kilometer i timen i 70-sone.

13.07.2020 - kl. 10.15: Aust-Torpa - UP har avholdt laserkontroll på fylkesveg 250. Det ble utstedt åtte forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 108 kilometer i timen i 80-sone. Det ble i tillegg gitt tre forelegg for mobilbruk.

13.07.2020 - kl. 09.57: Skjåk - Meldt om en dyretransport som har kjørt av vegen på Riksveg 15 ved Skjåk kirke. Ikke meldt om skader på hverken dyr eller personer. Vegen blir delvis stengt i forbindelse med berging av bilen.

13.07.2020 - kl. 07.27: Ringsaker - Kollisjon mellom to biler i Storgata i fylkesveg 213 på Moelv. Ingen personskade. Bilfører som antas å ha forårsaket uhellet, fikk sitt førerkort beslaglagt.

13.07.2020 - kl. 00.07: Brumunddal - Mann i midten av 40-årene mistenkes for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Anmeldes for forholdet, og får førerkortet sitt beslaglagt.

Dette har politiet i Innlandet vært ute på i helga - promillekjøring, biltyveri og russebråk

Søndag

12.07.2020 - kl. 19.56: Riksveg 3, Grundset: Meldt om trafikkuhell. To biler har kjørt i hverandre/påkjørsel bakfra. Ikke meldt om personskader. Det er skade på bilen og et autovern på stedet. Politiet er på plass for å dirigere trafikken.

12.07.2020 - kl. 16.46: Lillehammer, Fåberggata: Meldt om tyveri av en bil. Bilen er av typen VoW Transporter, hvit med kjennemerke DK 58193. Har stått parkert ved bensinstasjon i Løkkegata. Den ble borte i tidsrommet kl 13-16.45 søndag. Observasjoner kan meldes inn på tlf. 02800

12.07.2020 - kl. 13.17: Hamar, Vangsvegen: Syklist er påkjørt av bil i gangfelt. Syklisten er uskadd og det skrives skademelding.

12.07.2020 - kl. 12.31: Hamar, E6 ved Tangen: Trafikkontroll utført. Det er utstedt 17 forelegg for hastighetsovertredelser. To førerkort ble beslaglagt, derav ett på MC. Høyeste hastighet ble målt til 168 kilometer i timen i 100-sone.

12.07.2020 - kl. 02.04: Hamar: Politiet har dempet en aggressiv stemning mellom russ utenfor Maxi Hamar. Russebussene er sendt til hver sin retning fra stedet.

12.07.2020 - kl. 01.26: Tangen: Nødetatene er på veg til en trafikkulykke. En enslig bil av vegen, uvisst skadeomfang. Oppdatering: kl. 01.30: Skal ha vært en person i bilen. Personen er ute av bilen, men klager på smerter i brystet. Oppdatering: kl. 01.55: Fører av bilen blir tatt med til Hamar sykehus for sjekk. Fører mistenkes for kjøring i beruset tilstand, og det er oppretta sak på forholdet.

12.07.2020 - kl. 01.12: Gjøvik: En person innbragt til arresten for ordensforstyrrelse, brudd på pålegg og vold mot offentlig tjenesteperson. Vedkommende ble pågrepet utenfor et utested i Gjøvik sentrum.

12.07.2020 - kl. 00.51: Matrand: Politiet har vært på en ordensforstyrrelse på privat adresse. Den ene parten ble med bort fra stedet, og det er nå rolig på adressen. Forholdet vil bli anmeldt av oss, da det var noen mindre skader på den ene parten i forholdet. Den skadde parten ble kjørt til legevakten for sjekk.

Lørdag

11.07.2020 - kl. 21.14: Riksveg 4, Jaren: Mann på 18 år ble målt til 141 kilometer i timen i 90-sone i gjennomsnittsmåling. Fikk førerkortet sitt beslaglagt.

11.07.2020 - kl. 20.05: Vinstra: Polsk mann i 30-årene er mistenkt for promillekjøring med semi-trailer. Føreren var åpenbart berusa og ble fremstilt for blodprøvetaking.

11.07.2020 kl. 19.51: Raufoss: Trafikkuhell i 30-sone. To biler var involvert. Politiet på stedet.

11.07.2020 - kl. 19.37: Drevsjø: Politiet, med hjelp av Røde Kors, Norske redningshunder og Norsk folkehjelp søkte etter en mann, 38 år, som var meldt savnet av pårørende. Ved observasjon av bilen, en sølvfarget VW Passat 2003-modell, ring 02800. Oppdatering: 12.07.2020 - kl. 09.48: Mannen er funnet, omkommet. Ikke mistanke om noe kriminelt. De pårørende er varslet.

11.07.2020 - kl. 17.37: E6, Tretten: En personbil har kjørt ut av vegen, og bilen ble liggende på taket. Føreren, en mann på 18 år, ble kjørt til Lillehammer sykehus for sjekk. 18- åringen var våken under undersøkelsen, men det er ukjent skadeomfang. Vegen forble åpent etter uhellet.

11.07.2020 - kl. 16.35: Lillehammer: Bil meldt stjålet fra parkeringsplass ved Kristins hall. Bilen ble stjålet etter klokken 11.00 lørdag. Bilen er av typen Subaru Forrester, blå 2006-modell, med kjennemerke HS 90482.
Oppdatering kl. 17.25: Bilen er ikke stjålet, det var en misforståelse, retter de.

11.07.2020 - kl. 14.54: Trautskogen: Melding om singelulykke hvor en MC har kjørt av vegen. Nødetater var raskt på stedet, og meldte at føreren var oppegående og ikke hardt skadd.

11.07.2020 - kl. 14.45: Gardvik: Trafikkulykke mellom traktor og bil. Nødetater var raskt på stedet. Ikke meldt om at noen satt fast.

11.07.2020 - kl. 14.10: Valdres: Løs hund har bitt og skadet to lam. Ikke kontroll på hunden og hundeeier er ikke på stedet. Beitelaget er kommet. Hunden er middels stor, har brun og kort pels.

11.07.2020 - kl. 12.49: Veståsvegen, Bagn: Trafikkontroll utført. 40 kontrollerte, men ingen reaksjoner.

11.07.2020 - kl. 12.46: E6, Lillehammer: Bil har fått motorstopp på E6 ved Fåberg. Bilberging er på veg.

11.07.2020 - kl. 08.07: Rena: En mann i 20-årene med lokal tilhørighet mistenkes for å ha kjørt bil i påvirket tilstand. Vedkommende er framstilt for blodprøvetaking, og det er oppretta sak. Førerkortet er beslaglagt.

11.07.2020 - kl. 08.00: E6, Neskrysset: Trafikkontroll på stedet. 62 ble kontrollert, men ingen reaksjoner.

11.07.2020 - kl. 03.17: Ringsaker: Meldt til 110 om brann i en bolig. Dette viste seg å være et gammelt og ubebodd hus. Huset er nedbrent, men brannvesenet driver med etterslukking på stedet.

11.07.2020 - kl. 02.20: Gjøvik: To personer er pågrepet for grovt tyveri fra en bedrift. Begge de pågrepne er kjørt til arresten og det er oppretta sak på forholdet.

11.07.2020 - kl. 00.20: Mann i starten av 20-årene mistenkes for kjøring i alkoholpåvirka tilstand. Han anmeldes for forholdet og har fått førerkortet beslaglagt.

11.07.2020 - kl. 00.13: Hamar: Mann i starten av 40-årene ble kjørt til sentralarresten. Dette fordi han ikke etterkom pålegg fra politiet.

Fredag ettermiddag

10.07.2020 - kl. 18.57: Fylkesveg 198, Kongsvingervegen - Trafikkulykke. En person bil har kjørt inn i betongkonstruksjon i en rundkjøring ved påkjøring til E16. Føreren, en mann i 50-årene, er skadet. Skadeomfanget er ukjent, men han er kjørt til Kongsvinger sykehus.

Siste nytt fra politiet i Innlandet: Møteulykke mellom to biler på Sjoa

Illustrasjonsbilde av utrykningskjøretøy.   Foto: Tone Sidsel Sanden/arkiv

10.07.2020 - kl. 17.00: Det har starta en brann i garasje i Høienvegen på Gran. Brannvesenet har korntroll på brannen, men garasjen er nedbrent. Det lå et bolighus nærme garasjen s som har vært varmt, men dette er utenfor fare for å få ytterligere skade. Ingen personer er skadet. Brannårsaken er ikke kjent, i følge politiet.

10.07..20 - kl. 15.53: Trafikkulykke på E6 Sjoa. To biler involvert i møtesituasjon. En bil har havna i grøfta, den andre står i vegbanen. Det er fire personer involvert i ulykka, melder politiet. Det skal ikke være meldt om personskader. Vegen er helt stengt på stedet. Oppdatert kl. 17.10: Trafikken blir dirigert forbi stedet. De fire involverte er kjørt til Otta legevakt for en sjekk.

10.07.20 - kl. 14.33: Etter tips fra publikum har politiet stanset en utenlandsk personbil på Skarnes. Meldingen gikk ut på vinglete kjøring. Føreren, en mann i 40-årene, var overstadig berusa. Han avga prøve på stedet. Den indikerte promille på 2,98, opplyser politiet.

10.07.20 - kl. 14.32: På E6 i Øyer har en bil kjørt i autovernet. Det varsles om at det er redusert fremkommelighet og ukjent skadeomfang.

10.07.20 - kl. 14.11: Det har brutt ut brann i et kjøretøy i Venabygd. Det skal ikke være fare for spredning, opplyser politiet. Bilen skal stå parkert ved en miljøstasjon.

10.07.20 - kl. 13.50: Ved Tørberget i Nord-Odal, RV25, har politiet avholdt fartskontroll i 80-sonen. Det ble utstedt 14 forenklede forelegg, to beslag av førerkort, høyeste hastighet ble målt til 121 km./t.

10.07.20 - 10.10: Hunndalen - MC-ulykke i forbindelse med opplæring/kjøregårdsøvelse, tung MC. Eleven, en kvinne på 49 år, ble erklært død på stedet. Politiet er på stedet og foretar tekniske undersøkelser og avhører vitner. Arbeidstilsyn og ulykkesanalysegruppe er på stedet.

10.07.20 - 05.14: Brandbu - Meldt om røyk fra en ubebodd bygning. Nødetater på veg. 05.23: Brandbu - Brannvesenet melder at det er svart røyk i hele bygget. Iverksetter innsats. 05.28: Brandbu - Skal være et toetasjes bolighus. Ingen indikasjoner på at det bor folk på stedet. Er under oppussing. Brandbu - Politiet har fått kontakt med eier. Huset er ikke nyoppusset og står tomt. Ikke fare for spredning. 07.00: Brandbu - Bygget er totalskadet. Politiets kriminalteknikere vil foreta undersøkelser for å avdekke mulig årsak.

09.07.20 - 13.21: Dombås - Det er meldt om brann i bolig ved Langbakken. Alle fire personene på stedet er ute av huset. Nødetatene er på stedet.

09.07.20 - 13.33: Dombås - Huset er overtent. De fire personene kan ha fått i seg noe røyk og sjekkes per nå ut av ambulansepersonell på stedet.

09.07.20 - 13.33: Riksveg 15, Billingen - Meldt om trafikkuhell. Politiet er på stedet og bistår med trafikkdirigering. Uhellet skjedde i forbindelse med svinging av vegen til venstre. Bakenforliggende bil startet samtidig en forbikjøring. Ingen personskade. Partene ordner opp seg i mellom.

09.07.20 - 17.41: Riksveg 4, Gran - UP har i ettermiddag gjennomført kontroll på stedet. Utferdiget 29 forenklede forelegg for hastighet. Høyeste hastighet var 110 kilometer i timen i 80-sonen. En mann i 20-årene blir anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

09.07.20 - 18.44: Gjøvik - Liten brann i en båt som ligger ved land i Fredvika. Nødetater på stedet, ingen fare for spredning.

09.07.20 - 20.38: Riksveg 25, Løten - Politiet stanset en bil med to utenlandske statsborgere som ikke hadde adgang til Norge på grunn av covid-19. De følges til grensen og blir bortvist fra Norge.


Varsler kraftige regnbyger med torden fredag ettermiddag

Illustrasjonsbilde  Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Fredag ettermiddag ventes det kraftige regnbyger med torden Østafjells, melder Meteorologisk Institutt.

Det vil være store lokale variasjoner i intensitet og varighet, og været kan endres raskt. En bør derfor være ekstra obs om en skal ut på tur, eller til fjells.

Som følge av styrtregnet er det fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, samt jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Det er også risiko for at det blir hagl, lyn, torden og kraftige vindkast.

- Det kan bli vanskelige kjøreforhold lokalt grunnet overvann, med fare for vannplaning, skriver Meteorologisk Institutt.

De råder til å holde deg oppdatert om utviklingen av været og føle med på værradar.

Mistet førerkortet etter laserkontroll i Kvam

Onsdag kveld mellom klokken 22.00 og 24.00 avholdt UP laserkontroll ved innkjøringa til Gardvegen i Kvam, på Gudbrandsdalsvegen.

På stedet er det skiltet 60 sone, men det var flere som fikk forelegg for høy fart.

Totalt ble det utstedt seks forenklede forelegg for for høy hastighet, samt ett førerkort ble beslaglagt.

Høyeste hastighet på stedet ble målt til 92 kilometer i timen, noe som førte til inndragning av førerkort.

Branntilløp i bolig på Sør-Fron

Politiet Innlandet melder på sin Twitter-konto at nødetater har vært på en adresse i Sør-Fron onsdag ettermiddag, etter melding om brann i bolig. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med matlaging, men ved nærmere ettersyn viser det seg å dreie seg om kun røykutvikling. Utlufting og sjekk av personer som har vært eksponert for røyken er utført.

Fleire i Ringebu utan straum onsdag

Torevær og lynnedslag kan vera årsak til at minst 400 abonnentar hjå Gudbrandsdal energi er straumlause onsdag ettermiddag.

Her kan du følge situasjonen live, med oppdatering på kor mange som er berørt til ein kvar tid:

http://avbruddskart.genett.no/Vedlikeholdsarbeid kan føre til støy

Til helga skal Bane NOR utføre vedlikeholdsarbeid enkelte steder lands Dovrebanen.

Det dreier seg om utbedringer langs traseen gjennom Midtdalen, og deler av arbeidet vil foregå på nattestid og på søndag.

- Arbeidet kan medføre noe støy, og vi i Bane NOR beklager ulempene dette vil kunne medføre for våre naboer, sier prosjekt- og byggleder Øystein Nørstebø til Nord-Fron kommune.

Arbeidet er lagt til lørdag 6. juni og søndag 7. juni.

Mann satt på toglinja - ble henta av politiet

Illustrasjonsfoto.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Hendelsen skjedde lørdag kveld klokka 23.14 på Vinstra, i følge politiet.

Mannen var beruset og satt på toglinja da politiet kom til togstasjonen. Vedkommende hadde blitt kasta av toget tidligere på kvelden.

Mannen ble kjørt til drukkenskapsarrest.

Politiet tok ruspåvirket sjåfør etter tips fra publikum

Illustrasjonfoto.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Lørdag kveld, klokka 19.54, opplyser politiet i Innlandet at de har tatt kontroll på en bilfører i Ringebu som mistenkes for å ha kjørt i påvirka tilstand.

Mannen er utenlandsk statsborger i begynnelsen av 30-årene, i følge politiet. Han fremstilles for bevissikring og forholdet anmeldes.

Det var etter tips fra publikum at mannen ble stoppet, informerer politiet.