– Jeg satte årsbeste på begge mine favoritter. Det er jeg fornøyd med, sier Håkon som gjorde 21,79 både i forsøk og finale på 200 meter. Her har han 21,49 som personlig rekord fra noen år tilbake. Norge stiller lag på 4 x 200 meter stafett under nordisk mesterskap i Sverige helgen som kommer.

Om det blir plass til Håkon på laget kommer an på hvordan troppen sette sammen.

– Nordisk ville vært en fin fjær i hatten. Det tar jeg som en bonus. Individuelt er jeg nok neppe aktuell. Spørsmålet er hvor en velger å bruke en løper som Karsten Warholm, sier Håkon.

– I løpet av noen dager får vi det endelige svaret. Blir det ikke Sverigetur legger jeg av for i vinter, legger han til.

Fåvang-gutten er utdannet fysioterapeut. Det siste halve året har han jobbet turnus på Ullern.

– Om to uker tar jeg et halvt års permisjon. Da blir det bare friidrett, og full fokus på trening og konkurranser. Når du trener minimum seks ganger i uken blir det lett lite overskudd, understreker han.

God finale

Håkon var mer fornøyd med finalen enn forsøket på 200 meter. Det er stor forskjell på banene på 200 meter innendørs. Dette skyldes de doserte svingene.

– Jeg hadde den beste banen i forsøket. Her var jeg høyest seadet i mitt heat. Inn i finalen hadde jeg tredje beste tid. Da fikk jeg tredje beste bane. Så enkelt er det, forteller han.

Mathias H. Johansen vant på 21,31. Sølvet gikk til Carl Emil Kåshagen fra Moelven på 21,60. En tid Håkon kanskje kunne straffet med nest beste bane.

-Det blir rein spekulasjon, og svaret får vi aldri, understreker han. Håkon har 6.97 som pers på 60 meter. Han gjorde 7.06 i forsøket, og 7.09 da han ble utslått i semifinalen.

– Det var ikke hundre prosent. Jeg er som ventet mer fornøyd med 200 meter. Fram til nå har jeg ikke prestert som forventa, sier Håkon, som leverte årsbeste på begge sine øvelser.

I sommer ble Håkon nummer fire på 200 meter under Hoved NM.

– Under årets mesterskap i Byrkjelo sikter jeg høyere, avslutter han.

Karen Høystad deltok i høyde. Hun ble nummer 12 på 1,60. Godt bak personlig rekord.

I svevet: Karen Høystad klarte ikke å sette personlig rekord under NM. Foto: Rune Helle