Kjetil Jansrud håper å kjempe om OL-medaljer i tre øvelser

Søndag setter vårt lokale OL-håp, Kjetil Jansrud, utfor i bakkene i Pyeongchang. Vinstragutten gleder seg!

Kjetil Jansrud: Det ble gull i Sotsji. Blir det gull i Pyeongchang?   Foto: Ole Magnus Røen/Arkiv

Olympiatoppen sender oss ikke hit for 4. plassene.

Sport

Midtdalens lokale OL-håp, Kjetil Jansrud, er fit for fight rett før lekene starter. Jansrud skal i ilden søndag i utfor, klokka 03.00 norsk tid.

– Først ang viruset du har i kroppen, er det under kontroll?

– Viruset er under kontroll, men det tar lengre tid enn jeg hadde håpet på. Er fremdeles ikke 100% samtidig som det heldigvis er en uke til det virkelig braker løs. Dette ordner seg, sier en optimistisk Jansrud.


Morken tok bronse - håper på stafettplass i Nordisk mesterskap

Håkon Morken (25) ble nummer tre på favoritten 200 meter, mens han røk i semifinalen på 60 meter under helgens innendørs NM.

 

Medaljekandidat

Vinstragutten er godt fornøyd med oppkjøringa, men mener det likevel er noe spesielt å delta i et OL.

– Oppkjøringen har vært bra, og formen er fin. Erfaringsmessig så betyr dette derimot lite i OL, det lever gjerne sitt eget liv, og selv om det alltid er best å være i god form så er det ingen garantier. Det føles uansett komfortabelt i alle disipliner og dette er en bakke jeg trives godt i. Jeg gleder meg, og håper jeg er medaljekandidat i tre grener.

– Du er selvskreven i utfor og super G, men får vi se deg til start i andre renn?

– I følge verdensrangeringen bør jeg også bite godt fra meg i kombinasjonen, men her er det helt og holdent avhengig av en - til meg å være - perfekt slalåm omgang. Ellers sannsynlig at det blir Storslalåm. Der er jeg i beste fall en solid outsider, men alt kan skje, sier han.


VM-kamp på Fefor Høyfjellshotell

Robert kjemper om VM-tittelen i håndbak

Lørdag 3. februar skal det avgjøres. Da kan Robert Stakston bli verdensmester.

 

- Gleder meg

Løypa de skal kjøre i Pyeongchang er det ingen av løperne som kjenner inngående, forteller det norske håpet. Alpineliten kjørte et renn i denne traseen for to år sida. Jansrud mener løypa skal passe han godt.

– Løypa bør passe min kjørestil. Jeg vet vi har de raskeste skiene og de beste servicemennene, men hvordan de går i denne kulda og på denne snøen, finner vi ikke ut før utfortreningene starter, forteller han.

– Fra før har du både gull, sølv og bronse i OL, samt at du også er blitt veteran på laget. Gjør det at du senker skuldrene litt? Eller er spenningsnivået og konkurransjaget like sterkt uansett?

– På ingen måte. Jeg har ikke god erfaring med senkede skuldre. Mulig dette er fordi jeg stort sett har grei kontroll på det emosjonelle, og konkurransejaget er innebygd. Det morsomste som finnes er å vinne renn - og være med i fighten for å vinne. Den blir bare sterkere inn mot et OL og spenningsnivået er deretter. Det er slik det skal være, og jeg gleder meg!

– Hva er målet for dette OL?

– Medaljer! Olympiatoppen sender oss ikke hit for 4. plassene. Samtidig vet man aldri hva som skjer med vind/vær/føre på renndag, og det er vanskelig å ta et solid standpunkt før man har kjørt. Leverer jeg som jeg pleier bør medaljene være innenfor rekkevidde.

– Og hvem blir dine tre sterkeste utfordrere i utfor og super-G?

– Utfor: Svindal, Feuz, Paris, super-G : Svindal, Kriechmayer, Mayer og Kilde!