Emil Nyeng får pangdebut på skiskytterarenaen i showrenn

I helga deltar Emil Nyeng i showrennet Midt i Drammen. Ringebu-gutten får dermed en pangdebut på skiskytterarenaen.

Debuterer: Emil Nyeng har gått fra langrenn til skiskyting. I helga debuterer han i konkurranse. Foto: Team Mesterbakeren 

Sport

Fredag og lørdag blir det storstilt folkefest, når verdens beste skiskyttere inntar Bragernes torg i Drammen.


Emil Nyeng satser for fullt på skiskyting

Skiløperen Emil Nyeng fra Ringebu tar børsa på ryggen og satser som skiskytter.

 

Nyttig erfaring

Fredag er det skytterduell og sprint, og på startstreken står Nyeng, som går på Team Mesterbakeren.

– Konkurransen kommer litt tidlig for min del, jeg har kun en måned bak meg i trening. Men det er bare å kaste seg ut i det, og jeg tar det som en nyttig erfaring, sier Nyeng, som ikke har vært langt bak de andre på teamet i testrenn. Ringebugutten rapporteres ellers å være i rute.

- Prestasjonene er varierende, jeg merker at jo hardere jeg går på ski, jo tøffere er det å skyte. Det er stresset i konkurransen som blir nytt for meg, og slik sett passer ikke renna i Drammen helt for meg ennå, sida det er en typisk skytekonkurranse, sier Nyeng.

Knut Tore Berland er Nyengs trener på Team Mesterbakeren, og de prøver å finsikte Emil inn på god drill på skytebanen.   Foto: Team Mesterbakeren

Nyeng med lengste tåa

Emil Nyeng vant en uhyre tett oppløskamp under årets Troll Ski Marathon.

 

Skal ta nye steg

Han har gjennomført flere samlinger med sitt nye team, der han får trene med noen av de aller mest lovende siskytterne Norge har, utenfom de som er på landslaget.

- Nå trener jeg mye på å finne riktig skytestilling og en god basisposisjon. Til og begynne med må jeg tenke presisjon, og så må tempoet økes etter hvert. Det gjelder å får dette automatisert, sier Nyeng, som skal bruke sommeren og høsten godt på å sikte seg inn på gode resultat til vinteren.

- Jeg skal ta nye steg, bare jeg får noen måneder til på meg, sier han.

Showrennene i Drammen sendes forøvrig på NRK.


Nyeng "årets NM-løper" for tredje gang

Emil Nyeng endte på en 38. plass i sesongavslutninga i Alta lørdag, men fikk nok en gang pris fra Skiforbundet.

 

Team Mesterbakeren består av unge og lovende løpere. F.v.: Fredrik Mack Rørvik, Martin Femsteinvik, Tore Leren, Håvard Gutubø Bogetveit, Aleksander Fjeld Andersen og Emil Nyeng. 

Sport