Mytting klatrer oppover listene

Forfatter Lars Mytting gjør seg bemerket i britisk storavis.

Stadig interesse: Forfatter Lars Mytting er her hjemme aktuell med romanen «Søsterklokkene», men i England har boka «Svøm med demsom drukner» havnet på en 2. plass på bestselgerlista til The Times.  Foto: Bjørn Kjellson Sletten/arkiv

Kultur

Her hjemme er det Lars Myttings siste utivelse, «Søsterklokkene», som høster mest oppmerksomhet, men nå har boka «Svøm med dem som drukner» inntatt bestselgerlista til avisa The Times. Boka, som kom i 2014, ble utgitt på 15 språk.

Forlaget Gyldendal omtaler dette som «historisk for en norsk skjønnlitterær utgivelse».

- En andreplass på denne bestselgerlista er formidabelt. Jeg tror kanskje Mytting den eneste norske romanforfatteren som har kommet så høyt på lista, uttaler redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur, Kari Marstein, i en pressemelding.


Lars Mytting klar med ny roman:

Historisk sus og klokkeklang frå Fåvang

Med ein liten kime frå segnklokkene i Ringebu-kyrkja, diktar Lars Mytting seg vidare inn i den muntlege forteljartradisjonen.

 

På boklista som Bokhandlerforeningen publiserer, der utgivelser fra inneværende år rangeres, markerte Mytting seg raskt etter utgivelsen tidligere i høst. Han gikk rett til topps og holdt seg der de to første ukene. På den siste ukesoversikta, ligger boka på sjuendeplass.

Sist uke var forfatteren tilstede under innspillinga av boktraileren som skal promotere «Søsterklokkene». Mange lokale krefter var i sving for å få i havn produksjonen. Traileren er den første av sitt slag, opplyste markedssjef i Gyldendal, Harald Fougner under innspillingen.

Forfatteren har vært et navn på engelske lepper også tidligere. I 2016 ble «Hel ved» tildelt pris for beste sakprosabok av den britiske bokbransjen.


Søsterklokkene har klang til meir enn éi bok

Dølen si bokmelding av den nye boka frå Lars Mytting