En pinne for stolpejakten: -Jeg er en av dem som har blitt hektet på stolpejakten

For et par år siden, ble russe-låten En Pinne for Landet av Freddy Kalas populær.

Saukampen.  Foto: Privat

Meninger

Du husker den sikkert. En pinne for Hemsedal. Pinne for Trysil. Pinne for Hafjell. En pinne for landet. I sommer kunne mange ivrige stolpejegere forandre «lyricsen» til plassene de har besøkt. En pinne for Auretjønn. Pinne for Gråhø. Pinne for Hengebro. En pinne for Nord-Fron!

Jeg er en av dem som har blitt hektet på stolpejakten i nærområdet og må si meg takknemlig for at det finnes. Istedenfor å huske sommeren 2021 som mørk og dyster på grunn av Covid-19, kan jeg huske den for solskinns dager og oppdagelses ferder. Jeg vil huske følelsen av å stå ved Sikkilsdalshøa med en amazing utsikt av Jotunheimen og Rondane. Jeg vil huske den hyggelige turen med familien før den yngste flytter ut av hjemmet om høsten.

Jeg kommer ikke til å huske sommeren 2021 som en sommer jeg igjen ikke fikk reise til utlandet for å besøke mine foreldre, søsken og tanteunger som bor i et annet land. Jeg kommer til å huske og le av når jeg og en venninnen gikk oss bort flere ganger fordi vi har like elendig retningssans og kartkompetanse. Jeg kjenner på at det er godt å kunne le!

Stolpejakten er vidunderlig for folkehelse. Den fysiske helsen selvsagt, men også den mentale, sosiale og psykiske. Det er godt å tenke på noe annet en jobb, godt å pusle på hvor man kan gå den neste turen, eller gruble over om man er på den riktige stien.

Stolpejakten er sosialt å gjøre med barn, familier, venner. Det er noe for nesten alle, av nesten alle aldere og det er hyggelig å snakke om etterpå. Det gir man noe annet å tenke på enn det som er vondt, enten det er Covid-19, eller noe annet.

Så, takk for stolpejakten og takk til de som har bestemt å ha det i Nord-Fron. Takk til den som har hatt ansvar for mange dager med godt vær og takk til mange frivillige som har skrevet små historier om plassene hvor stolpene står og tips til hvordan å komme frem. En pinne for dere! En pinne for stolpejakten!