Jeg har hørt flere historier fra ungdom i Oslo-områdene hvor ungdom sliter med å skaffe seg jobb, eller der de har flere tusen søkere for én jobb. Slik er det ikke her vi bor. Jeg vet at bedrifter er på utkikk etter ungdom med god arbeidsmoral og arbeidslyst!

Nøkkelen på en så liten plass mener jeg er et bredt nettverk, kjenner du mennesker i ulike bedrifter hjelper det mye! Men det aller, aller viktigste er en god søknad og hvordan du fremstiller deg selv på intervju. Har du god arbeidsmoral, er blid og imøtekommende har du allerede gjort mye for å få jobben. En annen ting jeg tror arbeidsgivere setter veldig pris på er om du oppsøker arbeidsgiver personlig når du skal søke sommerjobb. Altså at du ikke sender foreldrene dine. Det gjør at arbeidsgiver allerede da får et godt inntrykk av deg!

Det som er det aller fineste med å ha sommerjobb er all erfaring du får med deg! Det høres klisje ut, men det er faktisk erfaring som er svært nyttig resten av livet. Det ser fint ut på en cv, og du har et stort fortrinn i en eventuell ny jobb. Din første sommerjobb er antageligvis ikke din drømmejobb, men erfaringene du får fra din første sommerjobb, kan hjelpe deg med å skaffe drømmejobben din!

I tillegg er det veldig lurt å prøve forskjellige jobber, for det du lærer i din første jobb har du også bruk for i din neste jobb. Sommerjobber er faktisk verdt mer enn bare pengene.

Min erfaring er at sommeren går veldig fort når du har en jobb. Det er sosialt å ha en jobb, du treffer mennesker hver dag og blir kjent med helt nye mennesker. Å bli kjent med mennesker gjennom jobben, gir deg en helt ny vennekrets. En blir kjent på et helt annet plan, en jobber tett på hverandre hver dag, ser hverandre både glad og sliten. «Jobbvenner» som du har på jobb, men også på privaten.

Jeg kan selvfølgelig ikke utelukke å prate om kanskje den største motivasjonen for sommerjobb: lønna. At ungdom tjener penger selv og ikke trenger støtte av mor eller far er et stort steg inn mot den voksens verden. Penger gjør deg fri, selvstendig og eventyr lysten. Pengene fra sommerjobben din kan bidra til din første bolig, drømme reisen eller noe du ønsker deg.

Det er ingen hemmelighet at det er derfor unge er så opptatt av å ha sommerjobb heller, penger gjør dem frie og selvstendige. Pengene er nok hovedårsak til at mange velger å ha sommerjobb, men erfaring og jobbvenner er et ekstra pluss.

For å oppsummere synes og tenker jeg sommerjobber er en ypperlig måte for å skaffe seg nyttig erfaring for jobber resten av livet, i tillegg til at ungdom kan kjenne seg fri av å tjene egne penger! Vi skal også være takknemlige for at vi har et så bredt utvalg av ulike sommerjobb alternativer her i Gudbrandsdalen! Ikke alle har det!