Ingen plater har ligget lenger sammenhengende på Norges offisielle albumliste enn Highasakite.

Slo Børretzen

Da har nå 92 strake uker på VG-lista, og slo dermed forrige rekordholder, som var Lars Martin Myhre og Odd Børretzen med 'Noen ganger er det allright'.

Albumet Silent treatment ble sluppet i februar 2014, og fikk strålende kritikker. Bandet, med keyboardisten Øystein Skar fra Vinstra, har siden plateslippet spilt utsolgte turneer, fylt Rockefeller og Sentrum scene flere ganger, og turnert USA, Australia, Asia og Europa.

Bandet sier i en kommentar at de ikke engang visste om rekorden. -Vi prøvde bare å lage musikk vi sjøl syns var bra. Vi er utrolig stolte, og ikke minst veldig, veldig glade for at folk fortsatt streamer, kommer på konserter og kjøper musikken vår, sier de i pressemeldingen fredag.

Turnerer i England

I kveld skal bandmedlemmene i Oslo samles til feiring, i følge vg.no. Hele kvintetten planlegger en markering når de legger ut på englandsturné til uken.

– Da blir det champagne- og taletid, forteller keyboardisten.

Highasakite spiller for tida inn nytt materiale, bare avbrutt av englandsturneen nå i november. Albumet slippes etter planen i mai, og er det tredje albumet til bandet.

– Det eneste vi kan gjøre er å lage musikk vi står inne for. Resten får være opp til høyere makter. Det blir spennende å se responsen, sier keyboardist Øystein Skar, om hvordan de vil følge opp den store suksessen.