Gausdal maraton

Lågå mer liv i Skåbu

Lokal entusiasme skal bidra til fest både for ung og gammel i ”sjekkpunkt Skåbu” under hundeløpet Gausdal Maraton lørdag 13. januar.

Sjekkkpunkt Skåbu: Sjur Sande (Skåbu), Øystein Bråten (Jotunheimen Trekkhundklubb), Eilert Hesthagen (Gausdal Trekkhundklubb).Jannicke Haug Doksæter (Skåbu Fjellhotell) og Stein Erik Gaustad (Jotunheimen Trekkhundklubb). 

Nyheter

Gausdal Maraton er et av Norges største langdistanse hundekjøringsløp, med mange av de store profilene på startstreken.

Midt i løypa

Forrige vinter deltok Petter Jahnsen, som bare noen uker senere ble TV-kjendis da han vant Finnmarksløpet. Den ukronede villmarkskongen Lars Monsen var også en av deltakerne, sammen med flere kjente hundekjøringsprofiler fra hele landet.

- Skåbu er det perfekte sjekkpunktet for hundeløpet vårt. Bygda ligger perfekt til i traséen, her er alle nødvendige fasiliteter og viktigst av alt - entusiastiske innbyggere som virkelig ønsker å skape liv under løpet, sier Eilert Hesthagen i Gausdal Trekkhundklubb.


Rydder snøtunge tre som kan være trafikkfarlige

Etter den siste ukas snøfall, er det mye snø på trærne og mange kan henge inn i vegbanen. Statens vegvesen har bedt sine entreprenører undersøke riks- og fylkesvegene og fjerne trafikkfarlige trær.

 

Lokalt engasjement

Med mange av «hundekjører-kjendisene» på startstreken også i 2018, og et spennende program i Skåbu, ligger alt til rette for en innholdsrik og underholdende lørdag på sjekkpunktet 860 meter over havet. Hele bygda står på hodet for å lage Norges beste sjekkpunkt. Ildsjelene i Skåbu har nemlig snekret sammen et flott program med hundekjøring for barn, foredrag om hundekjøring, gratis pølser for barna og egen lavvo hvor liten og stor kan varme seg. Skåbu ble utprøvd som sjekkpunkt for første gang i fjor, og det med stor suksess.

- Gausdal Maraton er en ypperlig anledning for oss i Skåbu å skape entusiasme og oppmerksomhet. Målet på sikt er å skape en festival som inkluderer hele regionen. Langdistanse hundekjøring har opplevd en enorm økning i popularitet de siste ti årene i Norge. Det så vi under Gausdal Maraton sist vinter da omtrent hele bygda møtte opp for å ta i mot de ulike spannene ved sjekkpunktet midt i sentrum. Det lyste i øynene på ungene som fikk komme veldig nært både hunder og kjørere, sier Sjur Sande, som er en av initiativtakerne i Skåbu.


Om Gausdal maraton

Gausdal maraton ble arrangert første gang allerede i 1984, og er dermed et av de eldste langdistanse hundeløpene i Norge. Det kjøres i følgende klasser: Åpen klasse 300 km; åpen og begrenset klasse 200 km; og GM150, 150 km.