Nesten 1000 hunder på startstreken

Aldri før har så mange hundespann stilt til start i Gausdal Maraton.

Det blir mye liv og røre i Skåbu denne helga, når rundt 600 hunder skal innom sjekkpunktet. Arkivfoto.  Foto: Ole Magnus Røen

Nyheter

126 hundespann står på startstreken i Gausdal fredag. Lørdagen skal de innom sjekkpunkt i Skåbu, der det er ventet mye liv og røre, skriver arrangøren i en pressemelding.

- Vi har funnet vinneroppskriften på et publikumsvennlig og godt langdistanseløp for trekkhunder. Tilbakemeldingene etter at vi prøvde ut kombinasjonen 300 kilometer og Skåbu som sjekkpunkt i fjor var veldig gode, uttaler rennleder Trond Ørslien.


Gausdal maraton

Lågå mer liv i Skåbu

Lokal entusiasme skal bidra til fest både for ung og gammel i ”sjekkpunkt Skåbu” under hundeløpet Gausdal Maraton lørdag 13. januar.

 

Flere innom sjekkpunkt i Skåbu

Fredag klokken 22 kjøres årets maraton i gang ved Astridbekken i Gausdal. Skåbu er sjekkpunkt for de to største klassene; GM300 og GM200 åpen klasse. 600 hunder med hundeførere skal stoppe i fjellbygda.

I fjor deltok 19 spann på 300-kilometeren, da var det kun disse som var innom Skåbu. I år er denne klassen doblet og i tillegg skal altså GM200 åpen klasse også innom.

- Her kan du se oppgjøret mellom fjorårets vinner av GM300, Ralph Johannessen, og vinneren av Finnmarksløpet 2017, Petter Jahnsen, sier Ørslien.

 Se bilder fra fjorårets arrangement her.

Sju timer i fjellbygda

I tillegg er norgesmester Birgitte Næss og Marit Beate Kasin favoritter i forkant av arrangementet.

Etter den berømte «monster-etappen» gjennom Jotunheimen, på over 20 mil, vil samtlige hundespann innta Skåbu for en sju timer lang obligatorisk hvile, før de legger ut på de siste 100 km inn til mål i Gausdal.