To kor blir til Vinterfestkoret

Ringebu sangkor og Sør-Fron sangkor slår seg sammen i et konsertprosjekt, i anledning at Vinterfesten i Ringebu fyller 30 år.

Korsamarbeid: Sør-Fron sangkor og Ringebu sangkor er klare til å servere en felles konsert det skal svinge av. Både Presley, Clapton og Choen står på repertoaret.   Foto: Ole Maurits Nybakken

Vi har fått noen nye sangere med i dette prosjektet, og vi håper selvsagt at de fortsetter etter på.

Gunvor Bakke Tvete
Nyheter

Søndag kveld slår dirigent Erik Wang på notestativet og felleskonserten er i gang. Stedet er storsalen på Ringebu ungdomsskole.


De to korene har i vinter øvd jevnt og trutt sammen, for å prestere sine beste evner denne kvelden.

Selveste Elvis Presley

Repertoaret er valgt ut av korenes dirigenter Erik Wang og Ida Rønshaugen. Melodiene som blir framført er kjente slagere fra 60-tallet, og artister som får sine låter fremført er blant annet Erik Clapton, Leonard Choen og selveste kongen Elvis Presley.

Korene opptrer ikke alene, men har en musikalsk trio med seg på trommer, bass og gitar traktert av herrene Kai Harald Skriubakken, Øystein Lien, og Eivind Rønshaugen.


- Jeg skal trylle for hele familien!

16 kommende magikere lå i hardtrening på biblioteket i Ringebu lørdag, som en del av den pågående vinterfesten.

 

Vil skape blest

Som om ikke det var nok, stiller Åshild Alette Haugstad bak pianoet.

Et par solister får også slippe til, og publikum kan glede seg til å høre både Lena Gallatin Løsnesløkken og Johnny Lønning i fri dressur med bandet i ryggen.

Ønsker flere med

Litt av årsaken til dette samarbeidet mellom de to korene er å skape litt blest om det å synge i kor. Gjennomsnittsalderen i Ringebu-koret er ganske høy, og på Sør-Fron kunne de ønske seg flere sangere.

– Vi har fått noen nye sangere med i dette prosjektet, og vi håper selvsagt at de fortsetter etter på, sier leder i Ringebu sangkor, Gunvor Bakke Tvete, og nestleder i Sør-Fron sangkor Lise Berit Rundtom.


Hederspris til Chinook

Tromsa LIVE kjører tredagers musikalsk meny denne helga. Fredag var det duka for akustisk konsert og prisutdeling.