Intimt møte med Peer

Iren Reppen takker av som kunstnerisk leder med en personlig kirkekonsert, der hun avslører sitt forhold til Peer Gynt.

Avslutning: Iren Reppen har vært kunstnerisk leder i Peer Gynt-stemnet i fem år. Det hele runder hun av med en urpremiere i Sør-Fron.  Foto: Arkiv

Nyheter

I august blir Sør-Fron kirke arena for en aldri så liten urpremiere.

Iren Reppen har gjennom sine fem år som kunstnerisk leder for stemnet, bidratt til å skape den profilen og statusen arrangementet i dag har. Sommerens stemne blir hennes siste i rollen.

Arvtaker er skuespiller Ellen Horn, som tidligere har spilt Mor Åse i stykket ved Gålåvatnet. Horn har formelt tiltrådt, men har først det kunstneriske ansvaret fra neste år av.


 

Kjønn og kjærlighet

Men før Reppen trekker seg helt tilbake, kommer hun til å by publikum på en aldri så liten urpremiere, ikke uventet med Peer Gynt som en rød tråd, der hennes eget forhold til Gynt og seg sjøl står i sentrum.

Under konserten, som har fått navnet «E det hardt å være Peer», skal Reppen, sammen med et knippe musikere, gjennom sang ta for seg temaer som kjønn og kjærlighet.

- Jeg tenkte at som avslutning på mitt virke i Peer Gynt ,ville jeg gjerne si noe personlig. Konserten er et uhøytidelig, men nært møte med meg og med mitt forhold til stykket, uttaler Reppen i en pressemelding.

- Personlig

Hun fortsetter med å beskrive en vedvarende følelse av slektskap til Peer Gynt og sier hun ser fram til å stå på scenen i Sør-Fron. 

Den avtroppende lederen skriver personlig om kjærlighet, om livet og om menn. I konserten vil publikum få gjenhør med sanger fra Reppens to show, samt nye låter i anledning konserten. Reppen er kanskje mest kjent som skuespiller, men har også skapt seg en karriere som artist.


Peer Gynt-stemnet 2018

Stortstilt jubileumsfeiring på Høgjellskonserten - og Peer Gynt blir dame og Solveig blir mann!

I årets konsert på Kvamsfjellet under Peer Gynt-stemnet jubilerast det for Grieg og for Forsvarets stabsmusikkorps.