Her på Krekke camping har vi feriert hver sommer siden 1980. Hver ferie har vært en nytelse. En utrolig flott plass for familier som vil ha god service, fred og ro. Vi og barna og barnebarna kommer til å savne både Krekke camping og familien Krekke som har vært et fantastisk vertskap i alle år, sier Sigbrit og Arnfinn.

Campingvertskapet Sigurd og Bjørn Krekke, sammen med ekteparet Heggem som har vært stamgjester på Krekke camping siden 1980.

Arkitektonisk perle

Lørdag ble gamle Krekke camping offisielt åpnet som ny rasteplass langs E6. Ombygd til nærmeste det ugjenkjennelige, og med fasiliteter få andre rasteplasser kan skilte med. Til stede under åpningen var en stor delegasjon fra Statens vegvesen, lokalbefolkningen og markante lokalpolitikere, samt campingvertskapet på Krekke camping og stamgjestene Sigbrit og Arnfinn.

– Dette skulle være noe mer enn en rasteplass med arkitektoniske kvaliteter. Det skulle også være et tiltalende nærmiljøanlegg for de som bor her i området. Og det har det blitt. Utformingen i landskapet og bygningene med dens fasiliteter passer godt inn ved vegen, og på en flott måte har vi åpnet et tidligere litt utetilgjengelig område ned mot elva, uttalte Kari Klynderud Sundfør, som representant for juryen som valgte denne arkitektoniske løsningen - forøvrig enstemmig.

Losnavatnet: En steinlagt sti er lyssatt ned mot vatnet fra rasteplassen.

Ved Losnas bredd

Og med elva mener Sundfør det store, dominerende Losnavatnet. For det var ved Losnas bredd Krekke-familien i 1963 åpnet campingplassen. I starten noen få hytter, kiosk og utedo.

– I 1973 ble det investert såpass at Krekke ble en større campingplass med 15 hytter og servicebygg. Og Krekke ble de påfølgende tiåra en populær campingplass for de reisende. Det var ventelister og mange faste gjester, kunne den siste campingverten, Bjørn Krekke, fortelle de mange frammøtte under åpningen.

Lekeplass: Rasteplassen har også egen lekeplass for barna.

Flere flommer

Og med Losnavatnet som nærmeste nabo, er flomvannet flere ganger blitt bokført som en uønsket gjest ved campingplassen. 1995-flommen, var den første store og ødeleggende for campingplassen og drifta.

– Denne flommen ødela de fleste hyttene og servicebygget, men vi

bygget opp igjen og utvidet attpåtil

campingplassen og gjorde den sikrere mot flom, forteller Bjørn.

Men det kom en ny flom, i 2011 – en som ble skjebnesvanger for Krekke camping.

– Etter den ødeleggende flommen i 2011 måtte vi i familien gå en runde med oss sjøl. Vi valgte da at det ikke lenger var liv laga med campingplass. Vi ville ikke gå på igjen med å bygge alt opp igjen på nytt ennå en gang, og flommen i 2013 forteller oss vel også at det var et riktig valg. Dagens løsning, som Statens vegvesen har skapt med denne rasteplassen, må vi vel si har blitt veldig bra både for oss, de reisende og for lokalbefolkningen, påpekte Bjørn Krekke under åpningen.

Minnesteinen: Den flotte steinen til minne om tungtvannssabotørene som passerte Krekke, har fått en sentral plassering.

Personlig campingplass

De trofaste campingjestene, Sigbrit og Arnfinn, husker også flomvannet.

– En kveld så vi bokstavelig talt at flomvannet krøp nærmere og nærmere forteltet. Arnfinn gikk og la seg, men jeg satt oppe hele natta og fulgte med. Jeg turte ikke annet, ler Sigbrit om den episoden i dag.

Men det er de gode minner om Krekke camping som sitter i etter 30 år som faste Krekke-gjester.

– Vi valgte Krekke camping fordi den ligger vakkert til, og fordi den var akkurat passe stor til å være personlig. Før 1980 overnattet vi en gang på Bøygen camping på Vinstra og vi var innom Mageli på Tretten, men ingenting var bedre enn Krekke camping for oss Her kunne vi enkelt passe på både barna våre og barnebarna som også ble gjester her. Midt i blinken for fjellturer og bilturer, er det også.

Snorklipping og åpning: Fra venstre: Rune Smidesang, Arne Fossmo, Kari KLynderud Sundfør, Jan M. Jansen, Bjørn Krekke og Even Aleksander Hagen.

Telt, campingvogn og hytte

De første åra overnattet Sigrid og Arnfinn i telt på Krekke camping. Etter hvert ble det campingvogn, men fra 1991 ble det hytte. Men ikke hvilken som helst hytte.

- Det måtte være hytte nummer 14. Og var den ikke ledig da vi bestilte, så ordnet Turid, Sigrun eller Bjørn opp i det. Krekke-familien har vært et fantastisk vertskap i alle år. Vi er blitt gode venner med dem, og flere andre faste gjester har vi også blitt godt kjent med opp i gjennom alle disse åra. Det var helt naturlig for oss å ta turen ned hit og bli med på denne markeringen som for oss liksom er slutten på en livsepoke. I yngre dager hadde vi båt og hytte, men vi kvittet oss med begge deler. Ingenting var bedre enn Krekke camping, og barna gledet seg til å reise hit hvert år.

Ringebus ordfører, Arne Fossmo, var blant de som holdt tale under åpningen av Krekke Rasteplass.

Bobilturister i dag

I dag er ekteparet Heggem pensjonister og eier av en bobil. Selv om campingplassen er stengt og nedlagt, vil rasteplassen på Krekke bli et fast stoppested når de er på tur gjennom Gudbrandsdalen.

- Området rundt er fortsatt like vakkert, og rasteplassen med den fine sletta ned mot Losnavatnet, er virkelig flott. Her har vi alltid funnet det vi søker mest av alt når vi er ute på tur, nemlig fred og ro. Skal vi ha litt mer fart i det, så reiser vi med Kiel-ferga et par ganger i året. Nå avslutter vi det hele med å drikke kaffe sammen med familien Krekke, og deretter skal vi overnatte i bobilen her nede på rasteplassen. Det blir en flott dag full av gode minner, sier stamgjestene ved Krekke camping Sigbrit og Arnfinn Heggem.