Bli med denne karen på tur

Han er mest kjent for å suse nedover bratte bakker vinterstid. Men nå skal Kjetil Jansrud «debutere» som turguide.

På tur: Kjetil Jansrud trår til som guide på Valsfjell i august.  Foto: Silje Josten Lien

Samarbeid: En håndfull aktører står bak arrangementet, foran f.v: Therese Hvattum Heramb (DNT), Kjetil Jansrud, Ånen Giverhaug (Peer Gynt Alpinklubb) og Camilla Tagestad (Gålå Alpin). Bak f.v: Ordfører Rune Støstad, Thomas Gundersen (GE) og Magnar Bratlien (DNT).  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

11. august skal alpinisten fra Vinstra guide de som måtte ønske det til topps på Valsfjell på Gålå. Turen er en del av et samarbeid mellom Gudbrandsdal Energi, DNT Gudbrandsdalen og Peer Gynt Alpinklubb, hvor Jansrud nok er det mest kjente medlemmet.

Barn i sentrum

Opplegget er åpent for alle, men barn og unge står i sentrum.

- Alle er velkomne. Det skal være lavterskel og åpent for alle, sier Jansrud.

Kalenderen til en toppidrettsutøver er langt fra tom, så det å få hanket bysbarnet hjem krever planlegging. Men han er klar på at det er stas å stille opp på hjemmebane.

- Jeg stiller gjerne opp når jeg har mulighet. Jeg har jo vært mye i området, men da mest med ski på beina. Jeg gleder meg til dette, vanligvis er det mye fokus på toppidrett og den type temaer når jeg stiller opp på ting.

Hyller Jansrud

Turen er beregna til å vare tre timer og tar utgangpunkt ved kafeen, hvor DNT vil rigge til ulike aktiviteter.

- Etter turen vil det også bli et treningsopplegg for unger med Kjetil, sier Thomas Gundersen i Gudbrandsdal Energi ,som er medarrangør.

Etter endt dag på Gålå, byr Nord-Fron kommune inn til markering av Jansrud i Palmerhagen på Vinstra. Også der vil det foregå aktiviteter for den yngre garde, opplyser ordfører Rune Støstad.

Jansrud sier han blir litt flau av tanken, men ordføreren sjøl lover «en ganske jordnær hyllest» på seinsommeren.