– Vi prøver også hvert år å sette rekord i antall personer som danser «Macarena», forteller ungdomskonsulent i Nord-Fron, Erik Tøftestuen.

130 ungdommer i spennet mellom 8. klasse og andre klasse på videregående deltar på årets Kåja Camp, helt på tampen av skoleåret.

Det sosiale i sentrum

Arrangementet, som etter eget utsagn er «verdens beste ungdomsfestival», samler ungdom fra hele Midtdalen, men storparten kommer fra Nord-Fron.

– Det sosiale står, som alltid, i sentrum, og så vil det være utradisjonelle aktiviteter, som ungdommene ikke driver med ellers i løpet av året, sier Tøftestuen.

– Det blir mye av det samme opplegget som tidligere, det er vist seg å fungere bra.

Mange aktiviteter

Kåja Camp kom i stand på initiativ fra Nord-Fron ungdomsråd i 2009, og arrangeres i samarbeid med ungdomsklubben på Vinstra og Ung i Midtdalen. Rundt 20 lokale ungdommer bistår med arbeidskraft underveis, i tillegg til at Vinstra Idrettslag er ansvarlig for campen, vakthold og matservering underveis.

Deltakerne får ta del i en rekke ulike aktiviteter i løpet av helga, som skumbasseng, egen radiokanal og filmvisning midt på natta. I tillegg til en hel del andre påfunn. Underveis venter også standup med komiker og youtuber Maria «Piateed» Stavang og komiker Cecilie «Cess» Steinmann Neess.

– Spesiell stemning

– Vi ser at de koser seg og det er jo det viktigste, sier ungdomskonsulenten.

Men han innrømmer glatt at det ikke er så gæli' å jobbe med arrangementet heller.

– Stemninga blir helt spesiell, det er nesten bare en gang i året vi opplever en stemning som den under Kåja Camp. Det har nok noe med at det nærmer seg sommerferie å gjøre, samt søvnmangel hos en del!