- Det er helt fantastisk!

Sist gang Ane Aspeslåen Dybvadskog opplevde Pride-paraden i Oslo, møtte hun kjæresten. I dag var de begge tilbake og feiret sammen med tusener av andre i gatene.

Ane Aspeslåen Dybvadskog (t.v.) markerer dagen sammen med kjæresten Nora Kristiane Mo Mølstad, og tusenvis av andre i hovedstaden.  Foto: Ane Aspeslåen Dybvadskog

Folksomt: Pride-paraden sammenlignes med 17. mai-feiring, hva gjelder oppslutning og engasjement.  Foto: Ane Aspeslåen Dybvadskog

Tog: Paraden setter sitt preg på store deler av Oslo sentrum.  Foto: Ane Aspeslåen Dybvadskog

Nyheter

- Det er helt fantastisk, det er så mye artige folk å se på og veldig god stemning. Men en bør nok ikke være her om en ikke liker store folkemengder!

Møtte kjæresten på Pride

Ane Aspeslåen Dybvadskog fra Vinstra er en av mange som i dag har tatt turen ut i gatene i hovedstaden, i forbindelse med årets Pride-parade.

Paraden markerer slutten på «Pride-uka», som har satt sitt merke på byen denne de siste dagene. I forkant av arrangementet blusser det hvert år opp debatter om seksuell legning, og mange spaltemeter fylles opp av saker som omhandler paraden i ulik grad.

Tidligere i sommer har Pride-parader blitt arrangert i flere norske byer, herunder den første noensinne i Innlandet, i Brumunddal.

For Dybvadskog er det ekstra spesielt å delta i årets parade i Oslo.

- Jeg var her også for to år sida og da møtte jeg kjæresten min. Det er jo veldig fint å kunne være her sammen i dag, når vi møttes på samme arrangement, sier hun.

- Bare kjærlighet

- Det er så god stemning, du blir nesten høy av å være her, hehe!

Hun har sjøl opplevd at ikke alle mennesker er like positivt innstilt til personer med en annen legning. Fortsatt er det kamper igjen å kjempe, spesielt med tanke på at det er kriminelt å være homofil i en del land, sier Dybvadskog.

Mest av alt er hun takknemlig på en dag som i dag.

- Vi er heldige som bor i Norge, som har kommet så langt, men jeg tror mange glemmer de som var før oss og at det er dem vi kan takke for at vi er her. Jeg kjenner veldig på det i dag, nå er det bare kjærlighet i hele Oslo.


"Homser har ikke noe på bygda å gjøre" - Simens ønske er å fjerne fordommer

Simen Blankenborg Berge lot seg provosere kraftig over et leserinnlegg av en pastor, som ikke ønsket pride-parade i Ørsta/Volda.