Gudbrandsdal Energi beklager etter hendelsen

Ronja sin hest døde etter at høgspentmast velta: - Det smalt og lyste som ei ildkule

Gudbrandsdal Energi legger seg flate etter at masta velta natt til tirsdag. Hesten Lloyd fikk opp mot 1200 volt igjennom kroppen og døde momentant.

Ronja Andrine Beitdokken-Tokvam hadde forlatt området der hestene stod minutter før masta velta. Hun synes det er svært trist at hun har mista hesten sin.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Nyheter

Og det var bare et lykketreff som gjorde at ikke utfallet av at høgspentmasta velta ble mye verre. Bare minutter før, var 18 år gamle Ronja Andrine Beitdokken-Tokvam, oppe for å se til hestene.

- Det var rundt midnatt. Jeg var oppe for å se etter mamma sin hest, som går på medisiner. Alle fire hestene var rundt meg da. Så gikk jeg ned igjen, stelte meg til natta og la meg. Da gikk det bare noen minutter før vi fikk beskjed fra onkelen min, om at det hadde skjedd noe. Han hadde sett at det lyste opp som ei ildkule og hørt et smell, forteller hun. Det er Ronja som eier hesten Lloyd, som er en varmblodig ponni av typen Welch Cob.