Vant i miljøkonkurranse

Førsteklassingene ved Midtbygda skole ble klassevinnere i landsdekkende «gå-kampanje».

Til fots: 46 000 elever over hele landet har deltatt på «Beintøft»-aksjonen. Illustrasjonsbilde.  Foto: Melisa Fajkovic/Miljøagentene

Nyheter

«Beintøft» er en aksjon i regi av Miljøagentene - miljøorganisasjonen for barn, som i september engasjerte 46 000 elever fra hele landet til å reise miljøvennlig til skolen.

1. klasse ved Midtbygda skole i Sør-Fron ble trinnvinnere i Oppland, og får 5 000 kroner i premie, som skal komme levene til gode.

- Sparer miljøet

- På en måned har barna gått over 1 million kilometer, som tilsvarer 28 ganger rundt ekvator! Når 46 000 foreldre setter igjen bilen hjemme, viser det at vi alle kan være med på å spare miljøet for mye belastning, uttaler Rasmus Norsted, kommunikasjonsansvarlig i Miljøagentene, i en pressemelding.

Elevene bleunderveis oppfordret til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Ifølge organisasjonen deltok 2 000 klasser på årets aksjon.

Fylkespris til Gran

Den aller beste klassa i landet vinner 30 000 kroner. I tillegg får de beste 1. til 7. klassene nasjonalt en premie til en verdi av 5 000 kroner.

Ifølge Miljøagentene ble «konsekvensen» av de miljøvennlige reisene at elevene sparte totalt 152 148 kilo CO2.

I Oppland vant 5. klasse ved Moen skole i Gran fylkesprisen, pålydende samme sum som Midtbygda får.


– Jeg bare gleda meg, jeg!

Både barn og voksne var spente da Midtbygda skole i Sør-Fron ønsket årets førsteklassinger velkommen.