«Henter inn» Gålåvatnet på scenen

Arkitektfirmaet Snøhetta skal lage en ny ramme for Peer Gynt på Gålå.

Illustrasjon over den nye arenaen. Illustrasjon Snøhetta/MIR.  Foto: Bård Gundersen

Nyheter

Peer Gynt-stemnet og regissør Marit Moum Aune har inngått et samarbeid med arktitektfirmaet Snøhetta, med mål om å utvikle et helt nytt scenografi-konsept for neste års oppsettning ved Gålåvatnet, melder selskapet i en pressemelding.

- Scenekunst er et spennende format som vi er nysgjerrige på, uttaler Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger og arkitekt i Snøhetta.

Vannspeil på scenen

- Marit Moum Aunes visjon om oppsetningen sammen med bruk av romlige virkemidler i scenografien og landskapsutformingen, mener vi danner et veldig godt utgangspunkt for et samarbeid på tvers av fagfeltene, fortsetter han.

I løpet av det siste halvåret har det kunstneriske teamet jobbet med konsept og idé sammen med Snøhetta. Ifølge Peer Gynt-stemnet vil naturen danne grunlaget for konseptet, som så forsterkes med moderne teknologi.

Sceneområdet skal fylles av et vannspeil, som rent visuelt «smelter sammen» med Gålåvatnet. Selskapet skriver videre i pressemeldinga at ambisjonen er at scenografien skal forsterke landskapet, som et viktig element for forestillinga, og gi publikum en følelse av å være midt i scenerommet.

- Naturen spiller stor rolle

Omgivelsene vil spille en stor rolle, forteller regissør Marit Moum Aune.

- Naturen kommer til å spille en ekstremt stor rolle i oppsetningen. Vi skal prøve å formidle hvordan kreftene virker på Peer Gynt ved å bruke naturen som et bilde på hans indre liv. Hva er det som bidrar til hans store kamp for å unngå å bli en del av massen - hvorfor velger han utenforskapet?