Vinstra Samvirkelag del 4

Fra Vinstra samvirkelag til kjøpesenteret Sødorptunet

Kjøpesentertanken smitta også over på samvirkelagsdriften.

De ansatte: Her en en stor del av arbeidsstokken ved nyåpningen av «Varehuset Domus», som senere ble utvidet og omdøpt til «Sødorptunet kjøpesenter». Helt til høyre ser vi disponent Thor Westgård. Ellers veldig mange «kjentsfolk». (Foto: O. Myrum) 

Nyheter

Vi slutta del tre med at Sverre Ulekleiv tok over som disponenent for samvirkelaget etter Otto Brovoll. Etter Ulekleiv var Per Wiker disponent fram til Thor Westgård tok over i 1975.


Vinstra Samvirkelag - del 1

De første samvirkeåra

Vinstra Samvirkelag ble det største samvirket i hele Oppland.

 

Bygger kjøpesenter

Da var det trangt og ufremkommelig i Nedregate, og samvirklaget hadde ingen utviklingsmuligheter - drifta gikk heller ikke særlig bra, og det var år uten bonusutbetalinger til medlemmene. Filialen i Ruste ble nedlagt midt på 70-tallet. Det kom da forslag til styret om at Vinstra Samvirkelag skulle ta over Sorperoa Handel - for å få en etablering på vestsida der boligbyggingen i Sorperoa skjøt fart, men det ble nedstemt. Det ble også snakket om å bygge parkering fra Øvregate ned mot Nedregate, men også det ble med praten. Westgård så sørover i gata, der ville han bygge nytt kjøpesenter på to tusen kvadratmeter.