– Populært navn, og populær som julenisse!

Ifølge SSB har 12 738 menn Nils som første fornavn. En av dem er Nils Johnny Båtberget. 

Nyheter

Navnet Nils var på topp rundt 1880, fram mot 2000-tallet gikk populariteten gradvis ned. Navnet er en nordisk kortform av det greske mannsnavnet Nikolaus. Ifølge SSB har 12 738 menn Nils som første fornavn. En av dem er Nils Johnny Båtberget.


– Veit du hvorfor du fikk navnet ditt? Er du oppkalt etter noen?

– Ja, jeg er kalt opp etter bestefaren min Nils.

– Kjenner du flere som heter Nils?

– Jeg har et søskenbarn som heter Ivar Nils Båtberget. Han er også kalt opp att. Vi har blitt forveksla flere ganger oppigjennom, det kom en gang noen på døra her som skulle ha tak i han og så har flere ringt feil. Jeg kjenner flere som heter Nils, ja. Det er visst både et populært navn og kar, hehe!

– Kjente du til navnedagen din?

– Nei du, det var jeg ikke klar over.

– Visste du at nisse er en form av Nils, og navnet på fjøsnissen kommer fra Danmark, der skikkelsen også kunne kalles «Niels»?

– Nei, men da er det vel en god grunn til at jeg er nisse på julekvelden, hehe.

– Hva bruker du dagene på, Nils?

– Jeg har nå drevet mye med lastebil, men etter ei ulykke for noen år sida ble jeg uføretrygda. Jeg hjelper til litt her og der, men ryggen får bestemme. Ja, og så er jeg fast barnepike for barnebarn hver uke, det er stor stas!