Åpnet mobilmast på Digeråsen

På Digeråsen innved Vendalsvatnet på Sør-Fron er ny mobilmast i drift.

Ørdfører Muriteigen, stilte med flagglue i anledning åpningen av ny mobilmast på Digeråsen.  Foto: Privat

Mobilmasta rager 36 meter til værs.  Foto: Privat

Nyheter

Prosjektet er et samarbeid mellom Sør-Fron kommune og Telenor. Samarbeidsprosjektet skal sørge for at det blir bedre mobildekning i området rundt Digeråsen i Sør-Fron vestfjell. Nylig var det offisiell åpning.


De er Innlandets første mobiloperatør - mål om å nå 20 000 kunder

Under mottoet "mobilabonnement for folk flest", satser nå Gudbrandsdal Energi på å bli best også på mobil.

 

Stor investering

 I denne avtalen er det et lokalt spleiselag bestående av Søre Lia hytteforening, Søre Lia seterveg, Søre Lia grunneigarlag, Vestkjølen beitelag og kommunen som har bidratt med etablering av hytte og kraft, mens Telenor har etablert mast, antenne, samband og radioutstyr. Totalinvesteringen er på 1,5 millioner kroner.

Mobilmasten på 36 meter har vært i bruk siden 19. januar, og det til stor glede for hyttefolket i i området. Grunneierne har også vært engasjert i planleggingen.


Betaler 55 tusen kroner i året for breiband

Øverst oppi Leinbakkene i Kvam er det kostbart å henge med i den digitale tidsalder.

 

Spleiselag var løsningen

Sist fredag var det offisiell åpning med representanter fra kommunen og Telenor til stede for å informere om prosjektet.

Ordfører i Sør-Fron, Ole T. Muriteigen, var til stede under åpningen. Han sier at dette er et godt eksempel på at spleiselag og samarbeid gir resultater.

- Dette har vært en stor investering og ikke mulig uten spleiselag. Ellers meldes det om fornøyde hytteeiere og andre, og det er i tråd med intensjonen. Dette er det andre samarbeidsprosjektet med Telenor, forteller en blid og fornøyd ordfører.