Vil gjøre seg bemerket på fylkesmessa

Ungdomsbedriftene er inne i innspurten før fylkesmessa denne uka. Vulva UB tør ikke spå utfallet, men håper på gode resultater.

Stand: Ungdomsbedriftene må forberede hver sin stand i forbindelse med messene. Kristin Grøthe, Maria Grytting, Nina Kvislen, Juliane Skar og Simen Berge utgjør Vulva UB.  Foto: Privat

Nyheter

Torsdag er det duka for fylkesmesse for ungdomsbedrifter i Hedmark og Oppland på Hamar.

Fra Vinstra vidaregåande skule stiller ti bedrifter til dyst. En av dem er Vulva UB, som tar sikte på å øke kunnskapen om både helse og uhelse i tilknytning til, nettopp, vulvaen.


Vinstra-elever har inngått samarbeid med Gynkreftforeningen

Elevbedriften Vulva EB på Vinstra vidaregåande skule vil sette fokus på vulva, og sykdommer som kan oppstå i kvinnens underliv.


- Håper å gjøre det bra

- Vi gleder oss veldig, men vi er litt nervøse etter å ha sett at det er 104 som skal konkurrere fra begge fylkene, sier Nina Kvislen.

Bedrifta har meldt seg på i ti av 13 mulige kategorier i konkurransen. De har ikke funnet noen andre som har tilsvarende konsept som dem blant deltakerne.

- Det er litt skrøpelig å si at vi skal vinne, og ikke gjør det! Men vi håper jo på å gjøre det bra, sier Simen Berge.

Sammen med Juliane Skar, Kristin Grøthe og Maria Grytting lager de armbånd og står for alt av arbeid som trengs for å selge både budskapet og produktet. Formålet er å «øke engasjement rundt vulva, samt fjerne tabu som er knyttet til det kvinnelige kjønn». Overskuddet går til Gynkreftforeningens arbeid.

Slutt til sommeren

Bedrifta har fått ganske bra rekkevidde i løpet av de siste månedene, blant annet ved hjelp av «influencere», eller påvirkere om du vil, men ved skoleslutt er bedrifta historie.

- Det er jo litt dumt, men samtidig er det veldig tidkrevende å drive med dette, sier Berge.