- Det beste jeg har gjort så langt

Rytter Ida Martine Sandbakken leverte varene under helgas dressurkonkurranse.

Konkurranse: Ida Martine Sandbakken og hesten Beauty presterte bra under dressurkonkurransen i Hønefoss.  Foto: Sunniva Tungen

Fornøyd: Ida Martine Sandbakken med åtte år gamle Beauty.   Foto: Sunniva Tungen

Nyheter

- Det er den beste prosenten jeg har fått noen gang, det beste jeg har gjort så langt. Jeg hadde med meg venninnen min, Sunniva Tungen, vi gråt begge to da resultatene kom!

Dressurrytter Ida Martine Sandbakken fra Fron ride- og kjøreklubb er tydelig fornøyd med resultatene etter helgas dressurkonkurranse i Hønefoss.Til topps

Under konkurransen skal rytter og hest vise fram et innøvd program, med varighet på fem til sju minutter. Dommerne gir poeng fra 1- 10 etter hvordan ulike øvelser utføres. Disse regnes så sammen til prosent, der 100 er maksimal sum.

Lørdag ble Sandbakken og hesten Beauty nummer fire av 17, med 65,9 prosent. I søndagens konkurranse gikk hun helt til topps på lista, med 69, 63 prosent.

Hun har vokst opp med hester «på alle kanter» og har tilbrakt mange timer på hesteryggen, blant annet sammen med Beauty, som hun har hatt i tre år.


Julia frå Kent i England fann draumeplassen i Brekkom: Ein hovslagar i verdsklasse

Ein kald og rosavakker morgon på Ner-Romsås i Brekkom, går Julia frå Kent i England rundt på eit jorde, med hunden Scott gjetande på norsk spælsau.


Roser treneren

I løpet av året skal hun delta i flere konkurranser, herunder landsmesterskap i Trøndelag i august, sammen med flere lokale utøvere.

Det ligger mange treningstimer bak hver eneste konkurranse.

- Jeg prøver å få brukt hesten hver dag, enten det er på tur, på bane eller lignende. I løpet av uka har jeg en til to instruksjonstimer med Marianne Sandbakken, som er en veldig dyktig trener. Uten hennes hjelp og råd, hadde ikke dette gått.Gir turistene den litt annerledes ferieopplevelsen

Drømmejobb på hesteryggen i Rondane

Eline Krok fra Kvam er guide og rideinstruktør ved Sulseter Rideleir på Sødorpfjellet denne sommeren. Hun kunne ikke hatt en bedre jobb.