Forklarte seg om kriminaltekniske undersøkelser

Fjerde dag i rettssaken etter drapet på Vinstra starta tidlig torsdag morgen.

Torsdag er fjerde dag av rettssaken, som går i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.  

Nyheter

Dagen starter med politibetjent Rune Lier fra Kripos som redegjør for de kriminaltekniske undersøkelser. Senere skal professor og rettsmedisiner ved Oslo universitetssykehus Sidsel Rogde i overta.

Politioverbetjent Tom Olav Enger fra Innlandet skal også forklare seg.

Senere skal far til tiltalte forklare seg, også søster at av den drepte jenta skal i vitneboksen. På starten av dagen informerte aktor Jo Christian Jordet at et tilleggsvitne er kommet til. Dette er en lærer ved ungdomsskolen tiltalte og den drepte gikk på. Vitne skal forklare seg på telefon.

Døde av forblødning

Lier fra Kripos forklarte at de kom til åstedet onsdag 31. oktober klokka 23.45. Kripos starta da med sine tekniske underøkelser. Det viktigste er å sikre DNA sa Lier. Politibetjenten fortalte at de fant blod inne i gangen, stedet Kripos ser på som et sentralt område i saken. Det var ikke noe som tilsa at tiltalte har vært over dørstokken videre inn i huset, sa Lier.

Det ble også funnet spor ut av huset og opp til åstedet, der jenta ble funnet.

Dølen velger å ikke gå i detalj på forklaringen til Lier om hva de fant på jenta og på åstedet. Kripos sine funn samsvarer med det den tiltalte sjøl har forklart.

Rettsmedisiner Rodge forklarte om sine funn på avdøde. Konklusjonen hennes er at jenta døde som følger av forblødning av en av stikkskadene.

Jenta ble knvstukket flere ganger.