Trygg Trafikk kommer med oppfordring før skolestart: – Klipp hekken

Trygg Trafikk Oppland kommer med oppfordring til folk om å klippe hekkene sine for å holde skolevegen trygg.

Skolestart: Trygg Trafikk kommer med oppfordring om å sjekke eiendommen før skolestart, for å sikre trygg skoleveg.  Foto: Illustrasjon

Nyheter

– Å sørge for fri sikt langs veiene er så viktig at ansvarsforholdene er nedfelt i vegloven. Det er den som bor langs veien som er ansvarlig for å klippe hekk og busker på eiendommen, slik at det er god sikt ved veikryss og ved avkjørselen, sier David Tofthagen, distriksleder for Trygg Trafikk Oppland.


Marius og Cecilie traff blink på landsskytterstevnet: Tok gull i samlagsskyting

Ringebu og Fåvang har flere av landets aller beste ungdomsskyttere. To av dem kunne juble over seier i juniorene og rekruttenes samlagsskyting mandag kveld.

 

20 meter fri sikt

Det er spesielt viktig, sier han, at hekker, trær eller gjerder ikke hindrer sikt, slik at en oppdager andre trafikanter i tide til å stoppe.

– Når du står fire meter inn i avkjørselen din skal du ha minst 20 meter fri sikt i hver retning langs gang- og sykkelveien. Hekk og gjerde skal heller ikke være høyere enn 50 centimeter ved avkjørselen din, forklarer han.

Nå håper Trygg Trafikk at folk flest tar en titt på egen eiendom og bidrar til felleskapet gjennom en tryggere trafikkavvikling for alle.

– Vi i Trygg Trafikk er ikke minst opptatt av barn og ungdom på skolevei, avslutter Tofthagen.