Ektemannen Per Ritztler om livet med Grete Berget: - Så ble det vi to - den urbane karen og bygdejenta som fant hverandre

Enkemannen til Grete Berget forteller om sitt liv med pappapermens mor, og den lange kampen mot den brutale kreftsjukdommen.

Enkemann: 

Nyheter

Det er tidlig september, kommunevalgdagen 2019, og kun få dager siden den første frosten satte sine kvitsprengte spor og la sine speilblanke ark på små vasspytter i fjellet. Høstfargene har så smått gitt seg til kjenne. Innendørs i en hytte ved Lauvåsen i Sør-Fron vestfjell, sitter Per Ritzler – alene med en nyutgitt bok. Omslaget på boka er en smilende kvinne. Ingen hvemsomhelst kvinne i Norge eller for Per. Det er Grete Berget som serverer sitt litt Mona Lisa-aktige lune smil på omslaget. Per er enkemannen til Grete Berget. Den livsglade og kampvillige jenta fra Sorperoa som ble Barne- og familieministeren til Gro Harlem Brundtland fra 1991 til 1996, pappapermens mor, Pers kone og mor til deres to barn – Anni og Oda.